Saobraćaj usporen

Izvor: RTS, 05.Feb.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj usporen

Saobraćaj se odvija nešto usporenije, jer i dalje na pojedinim mestima ima snega. Autoputevi i glavni magistralni putevi prohodni.

Saobraćaj u Srbiji se i danas odvija nešto usporenije, jer i dalje na pojedinim mestima ima snega u u raskvašenom stanju, ali su autoputevi i glavni magistralni putevi prohodni, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na putevima drugog i trećeg prioriteta na području Vranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Kragujevca, Kruševca, Užica, Ivanjice, visina snega na kolovozu je od pet do deset cm, pa se saobraćaj obavlja veoma otežano.

Pojedini regionalni putevi zbog visokih snežnih nanosa u regionima Novog Pazara i Sjenice su neprohodni, dok se na nekim deonicama u tim regionima saobraćaj obavlja samo jednom trakom.  Na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima, pored snega i jakog mraza, vetar dodatno pravi problem i stvara snežne nanose.

Najviše problema ima na putnom pravcu ka Kopaoniku iz pravca Brusa,  ka Staroj planini, kao i na prilaznim putevima Tari i Divčibarama.  Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Preko mosta "Gazela" u Beogradu na autoputu E-75 zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.  Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na deonici regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje - Bijelo Polje, u neposrednoj blizini graničnog prelaza Brodarevo ka Crnoj Gori, do 6. februara neće biti obustava saobraćaja u ustaljenim terminima, jer se zbog niskih temperatura i snega odlaže izvođenje radova.

.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.