Sajam veština u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Dec.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam veština u Kragujevcu

U sportskoj hali “Park“ danas je otvoren Sajam veština, koji se u organizaciji Srpskog tima za izazove održava drugu godinu za redom, a namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta. Na ovoj manifestaciji najmlađi Kragujevčani upoznaće se sa veštinama u oblasti sporta, kulture, umetnosti, nauke, tehnike, savremenih kompjuterskih umeća i dostignuća u oblasti robotike ali i veštinama starih zanata, poslastičarskih i kulinarskih majstorija.

Ovaj sajam promoviše veštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u različitim oblastima, kao što su nauka, obrazovanje, kultura, sport i stari zanati. Posebno bih hteo da naglasim da će naši najmlađi sugrađani biti u prilici da se ovde upoznaju i sa jednom od najvažnijih veština, a to je veština vežbanja uma, rekao je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje, koji je svečano otvorio Sajam.

Na Sajmu veština učestvuje oko 50 izlagača, među kojima je 13 kragujevačkih udruženja, ustanove, osnovne i srednje škole, škole jezika, Crveni krst, Dečiji hor Amadeus, Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, Društva Srpsko palestinskog prijateljstva, Društva volontera i akcijaša, udruženja osoba sa invaliditetom i drugi.

Prema rečima predsednice Udruženja “Srpski tim za izazove“, Ljiljane Veljković ideja je da kroz ovaj sajam pokažemo deci iz kragujevačkih osnovnih i srednjih škola, koje sve mogućnosti postoje za dalji razvoj, izbor zanimanja, ili hobi.

Posetioci će moći da upoznaju umetničke, kulinarske, poslastičarske, računarske, tehničke, matematičke, ali i borilačke, sportske, šahovske, plesne, veštine starih zanata i mnoge druge.

Drugi Sajam veština, kao i prethodni, ima humanitarni karakter. Cena ulaznice iznosi 100 dinara. Prihod od prodatih ulaznica namenjen je lečenju sedmogodišnje Kragujevčanke Nede Kujundžić, koja boluje od cerebralne paralize.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.