Sahrana Vasilije Radojčić sutra na Novom groblju

Izvor: Blic, 27.Sep.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana Vasilije Radojčić sutra na Novom groblju

Pevačica narodne muzike Vasilija Radojčić, koja je preminula u nedelju u Beogradu, biće sahranjena sutra (sreda, 28. septembar) u 11.30 časova na Novom groblju. Komemoracija će biti održana u Domu sindikata u deset časova.

Vasilija Radojčić je rođena u Kragujevcu, gde je završila gimnaziju. Posle toga upisala je studije francuskog jezika na Filološkom fakultetu.

Od 1958. bila je solista Radio Beograda, a od 1961. počinje da snima za PGP-RTB.

Pevačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << karijeru je počela šezdesetih godina 20. veka. Mnoge njene pesme postale su hitovi koje slušaju različite generacije, evergrin.

Kvalitetne interpretacije i glas obojen emocijama privukli su veliki broj poštovalaca.

U izdanju PGP RTS objavila je kompilatorni album, Vasilija Radojčić: „Pesme koje se pamte I - 40 godina sa nama".

Pesme sa tog albuma, ujedno i njene najpoznatije, su: "Dimitrijo, sine Mitre" (1965), "Veseli se kućni domaćine" (1979), "Moj Milane kad' u vojsku pođeš" (1964), "Na Uskrs sam se rodila" (1966), "Zašto pitaš kol'ko mi je leta" (1971), "Mito, bekrijo" (1970)...

Povezane vesti: Sahrana Vladimira Jovićevića Jova u četvrtak Umrla pevačica "Eks-rej Speksa" Lovac na Tita koji je pomirio irsku i italijansku mafiju Sahrana Elizabet Tejlor u četvrtak Sahrana Radeta Markovića 15. septembra u Beogradu
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.