Sa kragujevačkog đubrišta ukrali 18.000 torti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa kragujevačkog đubrišta ukrali 18.000 torti

Desetoro radnika JKP "Čistoća" iz Kragujevca je suspendovano, a osmoro je dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su sa deponije u Jovanovcu, organizovali odnošenje 18.000 torti iz jednog preduzeća koje su hladnjačom dovezene na uništenje, potvrdio je za RTS direktor tog preduzeća Dejan Raonić.

Dejan Raonić navodi, da je za 18.000 torti inspekcija dala nalog da se unište, jer se proizvođaču pokvarila hladnjača.

Postoji sumnja da su radnici na deponiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Jovanovcu otvorili rampu i tako omogućili, da, najverovatnije preprodavci, uđu svojim vozilima u krug deponije i uzmu torte.

"Na video-nadzoru smo videli da se rampa podigla u tri sata ujutru i spuštena je tek u pet. Torte, dodaje, spadaju u prehrambeni otpad i pravila nalažu da se one zakopaju. Za tu vrstu otpada napravi se rupa u zemlji i zakopa, kao i druga pokvarena hrana", kaže Dejan Raonić.

Raonić navodi da je desetoro radnika sa deponije odmah suspendovano zbog sumnje da su dojavili preprodavcima za kontigent torti. Osmoro ih je dobilo upozorenje pred otkaz, jer su, kako se sumnja, torte nosili kući.

Sumnja se da su neke završile na uličnoj prodaji za novogodišnje praznike.

Raonić kaže za RTS, da će u ponedeljak protiv odgovornih, biti podnete krivične prijave.

Grad formirao petočlanu komisiju da utvrdi odgovornost

Gradsko veće Kragujevca formiralo je petočlanu komisiju koja treba da utvrdi ko je i gde pogrešio što su sa gradske deponije u Jovanovcu odnete torte koje je trebalo uništiti, izjavio je danas Tanjugu član gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović.

Naglašavajući da je tim povodom danas održana sednica gradskog veća po hitnom postupku, Jovanović je rekao "da je ispoštovana procedura preuzimanja torti od proizvođača i njihovog skladištenja na deponiju, ali ne i uništenja".

"Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje torte nisu bile pokvarene kada su dovezene na gradsku deponiju, ali činjenica da su bile na deponiji i da ima naznaka da su se našle u prodaji razlog je formiranja komisije koja treba da utvrdi ko je i gde pogrešio", rekao je Jovanović.

On je naglasio da je proizvođač ispoštovao proceduru, da je pozvao veterinarsku inspekciju koja je utvrdila da torte treba uništiti, i da su potom odvezene na gradsku deponiju.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, kako je saopštila informativna služba gradske uprave, izjavio je da se mora uvesti red u preduzeće "Čistoća", kao i u inspekcijske službe.

"Radi kompletne informacije o čitavom slučaju i evidentiranje svih koji su odgovorni za ovu situaciju angažovaćemo i nadležne državne organe, s obzirom na to da se roba pojavila u vanpijačnoj prodaji", rekao je Nikolić na sednici gradskog veća koju je sazvao odmah po saznanju da torte nisu uništene na deponiji.

Sreća u nesreći, dodao je gradonačelnik, da tortama nije istekao rok trajanja već da su povučene zbog pojave plesni usled kvara na hladnjači proizvođača torti.

"Ovde se ne radi samo o krađi u 'Čistoći' već i zdravlju i bezbednosti Kragujevčana. Voleo bih da smo mogli sve to da sprečimo, ali o čitavom slučaju smo sinoć dobili saznanja i odmah reagovali", rekao je gradonačelnik.

Direktor javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" Dejan Raonić u izjavi Tanjugu rekao je da je oko 18.000 torti odneto sa deponije u noći između 24. i 25. decembra, kao i da je na tu deponiju dovezena količina od 13.260 kilograma torti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.