SNS podneo inicijativu za promenu vlasti u Kragujevcu

Izvor: Studio B, 13.Okt.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS podneo inicijativu za promenu vlasti u Kragujevcu

Srpska napredna stranka i odbornici još nekoliko stranaka danas su i zvanično podneli inicijativu za održavanje sednice gradske skupštine na kojoj će biti zatražena smena čelnih ljudi Kragujevca.

Poverenik Gradskog odbora SNS u Kragujevcu Goran Kovačević je rekao novinarima da su podnete dve inicijative za održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sednice - jedna po hitnom postupku koju je odbio predsednik skupštine Saša Milenić i druga za održavanje redovne sednice.

"U tom slučaju očekujemo da sednica na kojoj tražimo smenu predsednika i potpredsednika skupštine i gradonačelnika Kragujevca bude održana najkasnije za 15 dana", rekao je Kovačević.

On je dodao da je inicijativu potpisala većina odbornika - 44 od ukupno 87. Podršku inicijativi dali su, pored naprednjaka, i odbornici SPS, SPO, DS S, Pokreta za naš grad (bivši G17), JS i PUPS.

Prema njegovim rečima, na osnovu koalicionog sporazuma predlog za gradonačelnika daće Gradski odbor SNS i to će verovatno biti Radomir Nikolić. Mesto predsednika skupštine grada pripašće SPO, a mesto potpredsednika skupštine SPS-u.

Kovačević je naveo da je ova inicijativa podneta jer garnitura koja je vodila grad prethodih desetak godina više ne zadovoljava interese građana Kragujevca.

"Ukazivali smo i ranije na besmislenu ekonomsku politiku grada, nismo vođeni idejom o personalnim promenama, mi hoćemo promenu sistema funkcionisanja lokalne uprave", rekao je Kovačević.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.