SINDIKALCI ZAPOSELI UPRAVNU ZGRADU ZASTAVA ORUŽJE

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINDIKALCI ZAPOSELI UPRAVNU ZGRADU "ZASTAVA ORUŽJE"

KRAGUJEVAC - Članstvo skupštine sindikata "Nezavisnost" jutros je zaposelo prostorije upravne zgrade fabrike ''Zastava oružje'' zato što nadležni mesecima odbijaju da taj sindikat prihvate za reprezentativni.

Portparol tog sindikata Sanja Antonijevć izjavila je da neće napuštati prostorije dok se ne postigne rešenje na kome sindikat insistira mesecima.

''Sindikat Nezavisnost ima oko 400 članova i prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put je zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti podneo avgusta prošle godine'', rekla je Antonijevićeva.

Ona je podsetila da Zakon o radu predviđa da je za reprezentativnost sindikata neophodno da njegovo članstvo čini 15 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što taj sindikat ispunjava, jer fabrika ima 2.150 radnika.

Antonijević je rekla i da su članovi sindikata u prostorije upravne zgrade ušli jutros oko sedam sati i prekinuli sednicu kolegijuma.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.