SAD kompanija zapošljava u Srbiji, na NBG najmoderniji kampus

Izvor: B92, 06.Jun.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD kompanija zapošljava u Srbiji, na NBG najmoderniji kampus

Kragujevac -- Kompanija NCR Srbija će povećati broj zaposlenih u Srbiji i do kraja godine imaće više od 3.100 radnika, najavio je direktor u kompaniji NCR Stefan Lazarević.

"NCR Srbija trenutno ima 2.652 zaposlenih, a do kraja godine ćemo preći cifru od 3.100 ljudi", rekao je Lazarević na međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0", čiji je domaćin FCA Srbija u Kragujevcu.

On je kazao da NCR planira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u Srbiji zaposli ukupno više od 4.000 ljudi.

Lazarević je rekao da će toj kompaniji biti potrebno više zaposlenih zbog izgradnje tehnološkog kampusa u Beogradu koji treba da objedini radnike NCR Srbija koji trenutno rade na šest različitih lokacija.

"Kampus će stvoriti preduslove za dalji rast u Srbiji", dodao je Lazarević.

Američka globalna tehnološka korporacija NCR će, kako je ranije najavljeno, napraviti najmoderniji kampus u Bloku 42 na Novom Beogradu, a u narednih 10 godina u Srbiju planira da uloži oko 400 miliona evra.

Potpredsednica NCR-a Marija Živanović Smit je rekla ranije da će tehnološki kampus biti napravljen u naredne dve ili tri godine i da će biti, što bi Amerkanci rekli, "state of the art" ili - poslednja reč tehnologije.

NCR korporacija je američka tehnološka kompanija specijalizovana za proizvode u vezi sa uslugama maloprodaje, finansija, putovanja, zdravstva, prehrane, zabave i javni sektor.

Glavni proizvod NCR su samouslužni kiosci, fiskalne kase, automatske govorne mašine, kontrolne sisteme, skenere bar-kodova i poslovni potrošni materijal, kao i pružanje usluga IT podrške.

Kompanija je osnovana 1884. godine pod nazivom NCR- National Cash Register Company, a centrala je u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak ambasadora SAD – a Kajl Skata i gradonačelnika Radomira Nikolića

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Jun.2018

U okviru svoje posete Kragujevcu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat prisustvovao je danas Međunarodnoj konferenciji “Industrija 4.0“ čiji je domaćin FCA Srbija, posetio je američke kompanije koje posluju na teritoriji Kragujevca kao i Američki kutak...Ambasador SAD - a Kajl...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.