S računovođama u svet, gde su među deset najtraženijih zanimanja

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 13:26

S računovođama u svet, gde su među deset najtraženijih zanimanja

Ekonomski fakultet u Kragujevcu, dobio je međunarodnu akreditaciju osnovnih studija na modulu Računovodstvo i poslovne finansije,od britanske Asocijacije certifikovanih ovlašćenih računovođa. Ta svetski priznata asocijacija okuplja oko 200.000 profesionalnih računovođa. Za Kragujevčane, to je potvrda kvaliteta rada i mogućnost da lakše dobiju međunarodnu licencu za jedno od deset najtraženijih zanimanja u svetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Put do međunarodne akreditacije trajao je tri godine. Usko  stručne predmete trebalo je prilagoditi zahtevima britanske asocijacije certifikovanih i ovlašćenih računovođa. To je podrazumevalo usaglašavanje sa međunarodnim standardima koji važe za obrazovanje profesionalnih računovođa.

Miodrag Radosavljević, student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, kaže da se promenio koncept učenja i način ispitivanja. Stuenti su na praktičnim primerima pokazivali sve što su do tada naučili i tako rešavali zadatke na kolokvijumima i ispitima.
Akademaci na katedri za računovodstvo i poslovne inansije, pridružuje se velikoj grupi od 500.000 studenata širom sveta koji se pripremaju za profesionalne licence. Dobijena akreditacija povećava i konkurentnost celog fakulteta.
"To će našim studentima omogućiti  da se uključe u proces rada u  najvećim svetskim kompanijama i u odlučivanju tih svetskih kompanija da investiraju baš u Srbiji, jer neće morati da dovode svoje  profesionalce iz ove oblasti", kaže prof. dr Predrag Stančić sa Katedre za računovodstvo i poslovne finansije.
Informacija o dobijenom certifikatu biće vidljiva u čitavom svetu. To znači da se u Kragujevcu stiču ista znanja kao na bilo kom svetskom Univerzitetu.
Prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakultta, ocenjuje da je ovo podstrek da se u narednom periodu možda razmišlja o studijama na engleskom jeziku, na ovom ili sličnim modulima, ila prava mećunarodna afirmacija fakulteta.
Do sada je samo beogradski Ekonomski fakultet imao akreditovane module od Ej-Si-Si-Eja. Priznanje za Kragujevčane povećava međunarodnu vidljivost studijskih programa u zemlji i potvđuje kvalitet obrazovanja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.