Rukometaši Radničkog 1964 protiv šampiona na startu završnog turnira Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 22.Mar.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 protiv šampiona na startu završnog turnira Kupa Srbije

U Smederevu se ovog vikenda igra završni turnir Kupa Srbije za rukometaše na kome učestvuju četiri ekipe: Dinamo iz Pančeva, šabačka Metaloplastika, akutelni prvak države Vojvodina i kragujevački Radnički 1964. Voljom žreba, kragujevački tim će u polufinalu odmeriti snage sa Vojvodinom, u utakmici koja se igra u subotu, 23. marta od 19 časova i 30 minuta.
Radnički 1964 je samim plasmanom na finalni turnir Kupa Srbije već ostvario ogroman uspeh, najveći u klupskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << istoriji. Zbog toga ekipa trenera Radosavljevića u Smederevo odlazi rasterećena, željna da stekne dragoceno iskustvo u jakoj konkurenciji superligaških klubova.
Žreb je tako hteo da Kragujevčani na samom startu turnira odmere snage sa Vojvodinom, aktuelnim šampionom i glavnim favoritom za osvajanje trofeja. Biće to zaista jedinstvena prilika da rukometaši Radničkog 1964 vide gde su u odnosu na sam vrh srpskog klupskog rukometa.
– Vojvodina je uz Železničar najbolja ekipa u srpskom rukometu. Bili su šesti u SEHA ligi sa timom koji ima aspiracije da osvoji duplu krunu. Za moje igrače biće velika čast da igraju protiv jedne takve ekipe i jedinstvena šansa da steknu novo iskustvo. Imaće idealnu priliku da vide na kom su nivou igrači Vojvodine i da teže da napreduju u tom pravcu. U svakom slučaju, ovakve utakmice su plus za moje igrače i klub. – rekao je za sajt Rukometnog saveza Srbije Aleksandar Radosavljević, trener kragujevačkog kluba.
Kapiten Radničkog 1964 Miloš Stevanović obećava da će njegova ekipa pružiti maksimum u susretu sa jednim od najboljih timova u Srbiji.
– Ove nedelje akcenat smo stavili na oporavak i podizanje samopouzdanja, kako bismo što svežije i spremnije dočekali utakmicu sa Vojvodinom, aktuelnim šampionom Srbije. Sigurno je uloga favorita na strani Novosađana, ali mi ćemo dati svoj maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje. – izjavio je za klupski sajt Stevanović.
U drugom polufinalnom paru, isti dan od 17 časova, sastaju se Dinamo iz Pančeva i šabačka Metaloplastika.
Finale je na programu u nedelju, 24. marta, od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.