Rukometaši Dubočice na svom terenu savladali lidera

Izvor: JužneVesti.com, 17.Mar.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Dubočice na svom terenu savladali lidera

U “derbiju sezone” Super B lige rukometaši Dubočice, trenutno drugoplasirane, pobedili su lidera kragujevački Radnički rezultatom 30:28 (12:12). Iako imaju isti broj bodova, Kragujevčani su na prvom mestu zbog bolje gol-razlike.

Velika borba vodila se u hali “Dubočica”, a domaćin je već u 7. minutu vodio sa 4:1. Nisu se predavali gosti, pa su uspeli da serijom 4:0 preokrenu (6:5 u 13. minutu). Igralo se tada gol za gol, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Međutim, tokom poslednja dva minuta prvog poluvremena nije viđen nijedan gol, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom (12:12).

Velika borba i izjednačena igra nastavljena je i početkom drugog poluvremena, a Dubočica je prva uspela da se “odlepi” i povede sa 18:16 u 39. minutu. Radnički je tada uzvratio serijom 3:0 i ponovo preokrenuo (20:19), ali to je bilo “kratkog daha”.

Prelomni trenutak desio se desetak minuta pre kraja kada je serijom 5:0 i golovima Matovića, Filipovića i Atanaskovića domaćin poveo sa 26:22 i pokazao da će bodovi ostati u Leskovcu.

Radnički je uspeo da dođe do gola zaostatka u 59. minutu (28:27) i donese novu neizvesnost, ali je Matović sa dva gola u završnici doneo željeni trijumf Dubočici.

Sa 11 golova, čak 5 iz sedmerca, Nikola Matović je predvodio svoj tim do pobede, dok je Andrija Atanasković dao 5 golova, a Ilija Stanković i Aleksandar Pavlović su se po tri puta upisali u strelce.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Nemanja Vuković sa 13 golova.

Dubočica i Radnički sada imaju isti broj bodova, ali su Kragujevčni prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike.

Do kraja Super B lige ima još 7 kola, a prema rečima sportskog direktora Dubočice Saše Miljkovića iako su "dobar deo posla odradili", čekaju ih još 2 teška gostovanja.

Dobro je što što smo dobili direktnog konkurenta, ali ne smemo da izgubimo do kraja. Imamo još 2 teška gostovanja, ali nadam se da to možemo uspešno da "pregazimo" - kaže Miljković.

Atmosfera na utakmici je, dodaje, bila odlična, naročito što su igrali pred oko 3.000 navijača.

Snimak cele utakmice možete pogledati na ovom linku.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Fenjeraš“ iznenadio Kragujevčanke

Izvor: KGsport.info, 18.Mar.2019, 12:30

Rukometašice Radničkog 1964 neprijatno su iznenadile svoje simpatizere, pošto su sinoć u hali „Jezero“ pretrpele poraz u susretu sa Požarevcem, poslednjeplasiranom ekipom na tabeli Super B lige Srbije, rezultatom 26:30 (11:18).. U RK Radnički 1964 sigurno će što pre želeti da zaborave...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.