Roditelji pripremili predstavu za svoje mališane

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji pripremili predstavu za svoje mališane

Roditelji i vaspitači iz kragujevačkog vrtića "Čuperak" svojim mališanima priredili su iznenađenje u vidu predstave pod nazivom "Novogodišnje pozorište". Roditelji glumci su predstavu pripremali mesec dana i uspeli da to sakriju od svoje dece.
Dosetljive mame predškolaca, njih deset različitih zanimanja  učiteljica, policajka, profesorka, radnica .... želele su da na neki poseban način obraduju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoju decu, nisu glumile do sada i ne kriju da nije bilo lako organizovati predstavu u kratkom roku, vežbajući u popodnevnim satima u obdaništu, a da opet deca ništa ne primete.

Dijana Marković mama koja je glumila Pepeljugu kaže da je bilo lepo, da su se zabavile u kostimima i da je najlepše bilo druženje, ipak po malo su se uvek bojale da ih neko od dece ne vidi i ne otkriju iznenađenje, dok mama Danijela Pantić kaže da je bila umetnost smisliti i kostime, snalazile su se same šile i pozajmljivale od komšinica, muževa sve što bi moglo da se uklopi u kostimografiju.
Lako su ušle u uloge, kažu nema broja koliko su puta pročitale ili odgledale crtane filmove sa omiljenim likovima svoje dece, a deca su i te kako bila iznenađenja ,oduševljenje je bilo videti mamu kao vuka, Deda mraza, Crvenkapu, Pepeljugu.....
U dogovoru sa vaspitačima trud se isplatio.
Jelena Tijanić rukovodilac vrtića "Čuperak" kaže da je najveći uspeh ovog vrtića što roditelji i vaspitači imaju odličnu saradnju i što stalno rade na tome.
Saradnja vaspitača i roditelja u ovoj predškolskoj ustanovi  je tokom čitave godine, sarađivali su u mnogim akcijama "Zaštitimo decu u saobraćaju", pisalo se i pismo Deda Mrazu, a i čestitke deci iz drugih obdaništa.
U 2018. godini biće novih predškolaca i roditelja sa nekim novim iznenađenjima.





Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.