Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 07:17

Roditelji dece stradale u saobraćaju traže hitnu izmenu zakona

Nakon četvrtog po redu protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra prošle godine stradala devojčica Nikolina Janković, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije udružili su se i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i Krivičnog zakonika.
Kako navode u saopštenju, pošto je peticiju potpisalo preko 14.000 građana Srbije, odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su da lično upoznaju predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za brigu o porodici Dariju Kisić i ministra saobraćaja Gorana Vesića sa gorućim problemima i sve većom uznemirenošću građana.
"Zvanično smo zatražili prijem kod navedenih državnih funkcionera u Skupštini Republike Srbije i u Vladi Republike Srbije, kako bi svojim javnim angažmanom za konkretnu izmenu određenih članova zakona, precizno navedenih u zahtevu, spasili od sigurne smrti i teških telesnih povreda decu na pešačkim prelazima", ističu u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"MORAMO DA IH SPASIMO SIGURNE SMRTI" Roditelji dece stradale u saobraćaju traže hitnu izmenu Zakona

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Nakon četvrtog protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra prošle godine stradala devojčica Nikolina Janković, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije udružili su se i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti...

Nastavak na Blic...

Roditelji dece poginule na prelazima traže izmene zakona: "Za smrt deteta samo godinu dana zatvora?"

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2023

Roditelji dece koja su poginula u saobraćajnim nesrećama na pešačkim prelazima širom Srbije dogovorili su se da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja i Krivičnog zakonika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.