Rešeno grejanje u školi Jovan Popović

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Okt.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešeno grejanje u školi Jovan Popović

Kragujevačka osnovna škola Jovan Popović imala je dugogodišnje probleme sa grejanjem i nerešenim pitanjem dotrajalog objekta u samom dvorištu koji je pretio da ugrozi bezbednost učenika.

«Na početku školske godine došli smo do zaključka da bi do početka grejne sezone trebalo da rešimo problem sa grejanjem i u dogovoru sa lokalnom samoupravom krenuli smo sa radovima na saniranju toplovoda, koji su upravo završeni», rekao je Darko Grković direktor škole Jovan Popović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Problem je bio u sistemu grejanja od škole do fiskulturne sale jer je voda iz cevi isticala, plavila dvorište i samim tim nedovoljno grejala školske objekte, objasnio je Grković.

U proteklih 15 dana urađena je kompletna zamena toplovoda u dužini od 90 metara, a grad Kragujevac je za ove radove izdvojio 400.000,00 dinara. Nadležni organi lokalne samouprave naložili su da vlasnici poruše ruinirani objekat u dvorištu škole, čime su sprečene moguće posledice opasne za bezbednost i zdravlje dece.

OŠ «Jovan Popović» danas je obišao Zoran Rajović, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturi i informisanje koji je rekao da su u proteklih 15 dana rešena dva urgentna problema koje je ova škola imala nekoliko godina unazad i da je u dogovoru sa direktorom planirano da se sredi izdvojeno odeljenje ove škole u Divostinu, uloži u rekonstrukciju rasvete u fiskulturnoj sali kao i da se posle radova na toplovodu uredi školsko dvorište, što za grad ne predstavlja velika ulaganja.

Od većih investicija u narednom periodu očekuje nas zamena kompletne stolarije u TUŠ «Toza Dragović», najavio je Rajović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.