Rešenje za deo problema zaposlenih u RTV Kragujevac

Izvor: RTS, 20.Mar.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za deo problema zaposlenih u RTV Kragujevac

Zaposlenima u RTV Kragujevac biće povezan radni staž, overene zdravstvene knjižice i dobiće socijalni program, dogovoreno je na sastanku zaposlenih iz te medijske kuće sa ministrima privrede i kulture Goranom Kneževićem i Vladanom Vukosavljevićem.
Zaposleni su predali peticiju sa 10.500 potpisa građana Kragujevca koji su podržali opstanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lokalne televizije.
Ta je televizija, inače, prestala da emiuje program nakon što je poništena privatizacija.
"Na sastanku sa ministrima Kneževićem i Vukosavljevićem uspeli smo da pronađemo rešenje za deo problema. Narednog ponedeljka ponovo imamo sastanak sa ministrima i s gradonačelnikom Kragujevca (Radomir) Nikolićem, gde bi konačno trebalo da nađemo rešenje kako da RTV Kragujevac opstane", kaže Goran Antonijević, predstavnik sindikata "Nezavisnost" RTV Kragujevac.
Kako kaže, dogovoreno je da se sprovede socijalni program, da se zaposlenima overe zdravstvene knjižice i da im se poveže radni staž.
"Ministar kulture će se obratititi REM-u da nam se vrati dozvola za emitovanje programa ukoliko vratimo dug. Pošto nam grad Kragujevac duguje neka sredstva mogli bismo s njima da pokrijemo deo blokade", rekao je Antonijević.
Ukoliko se postigne dogovor i TV Kragujevac nastavi s emitovanjem programa, tu medijsku kuhu čeka nova privatizacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.