Izvor: Kragujevac.rs, 13.Jan.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprogram duga za poljoprivrednike

Grad Kragujevac je, u skladu sa odlukom Gradskog veća, poljoprivrednim proizvođačima koji imaju obaveze prema gradu po osnovu ugovora o kreditiranju poljoprivredne proizvodnje, uputio opomene nakon kojih korisnici kredita mogu da podnesu molbe za odlaganje dospelih obaveza. Na osnovu podnetih molbi grad će ponuditi nove ugovore o reprogramiranju duga i njegove otplate u narednih godinu dana.

Od 2005. godine više od hiljadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Kragujevca koristilo je kreditna sredstva iz gradskog budžeta za razvoj poljoprivrede. Sredstva su bila namenjena za mehanizaciju, stočarstvo, unapređenje rasnog sastava u govederastvu, prerađivačkih kapaciteta i plastenika. Više od polovine korisnika nije vraćalo pozajmicu, kaže član Gradskog veća za poljoprivredu, Zoran Prokić.

Odluku o reprogramu duga poljoprivrednim proizvođačima je donelo Gradsko veće i moram da istaknem da se radi o dugu koji datira iz 2005. godine a kako dug nije izmiren do danas, grad je, po zakonu, bio primoran da poljoprivrednike utuži sa opomenom, ističe Prokić.

Prema rečima člana Gradskog veća za poljoprivredu slab je odziv korisnika kredita da svoja kreditna dugovanja otplate putem reprograma. Svim poljoprivrednim proizvođačima koji su se javili molbom za reprogramiranje duga, a takvih je oko pedeset, lokalna samouprava će izaći u susret potpisivanjem novih ugovora na osnovu kojih će u narednih godinu dana otplatiti svoj dug. Oni koji ne prihvate reprogram, biće utuženi za neizmirena kreditna dugovanja, najavljeno je u resoru za poljoprivredu Gradske uprave.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.