Radomir Nikolić poseduje pet kuća od po 720 kvadratnih metara

Izvor: 011vodič.com, 26.Mar.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Nikolić poseduje pet kuća od po 720 kvadratnih metara

ODBORNICI kragujevačke Skupštine usvojili su danas odluku o rebalansu budžeta, a teške reči opozicije i vlasti usledile su tokom rasprave o amandmanu na predlog rebalansa budžeta kojim se traže subvencije za „Šumadija sajam“.
Usvojenim rebalansom budžeta Kragujevca, predviđeni deficit biće umanjen za oko 500 miliona dinara i iznosiće 359 miliona dinara.
Razlozi što Kragujevac ima rebalans budžeta, na početku godine, su nedavno usvajanje odluke gradske Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << o novom broju gradskih uprava, kao i refinansiranje ranije uzetih dugoročnih kredita.
Prema rečima člana gradskog veća za finansije i imovinu Igora Mitrovića, Kragujevac, izborom najpovoljnijih ponuda poslovnih banaka, refinansira dugoročne kredite, sa grejs periodom od godinu dana.
Opozicione stranke Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) i Demokratska stranka (DS) kritikovale su rebalans budžeta zato što nema investicija i ne predviđa ulaganja u agrar i sport.
Amandman na predlog rebalansa budžeta, koji nije usvojen, podnele su odborničke grupe ZZŠ i DS tražeći subvencije od 20 miliona dinara za preduzeće „Šumadija sajam“, jer radnici mesecima ne primaju platu.
Gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da para nema u budžetu za subvencionisanje „Šumadija sajma“ i kritikovao bivšu vlast što je račun tog preduzeća u blokadi na iznos od milion evra.
„U sastavu „Šumadija sajma“ je i dečje odmaralište na Kopaoniku i restoran u Kragujevcu. Ne zna se šta je profitabilnije, a bivša vlast ga je ostavila sa dugom od milion evra“, rekao je Nikolić.
Reagujući na izjavu Nikolića da nema para, odbornik ZZŠ Milan Vuković i jedan od bivših rukovodilaca „Šumadija sajma“ je rekao „da samo neko ko je zloban može da kaže da nema para za radnike koji šest meseci nisu primili platu“.
„Najveće zlo ste vi u toj firmi. Od te institucije napravili ste kupleraj, mesto gde ste u vreme prošle vlasti pravili bahanalije, upropastili ste preduzeće“, odgovorio je Nikolić.
On je dodao „da sada mora da moli firmu iz Raške, koja hlebom, pecivom, mlekom i mesom, snadbeva odmaralište na Kopaoniku, da se strpi za dugovanja koja potražuje, dok nova vlast ne iznađe sredstva.
Nikolić je Vukovića pitao i zašto su službenim autom vikendom išli na Kopaonik, a ne radnim danima.
Na to je Vuković odgovorio da je išao u kontrolu rada i radio svoj posao, i dodao „da je Nikolić vešt čovek“.
„Da niste vešt čovek ne biste imali pet kuća od 720 kvadrata za pet godina, 20 hektara zemlje i osam arterških bunara“, rekao je Vuković.
Reagovao je predsednik Skupštine Milan Urošević koji je upozorio Vukovića da se drži teme u raspravi, na šta je on odgovorio „šta tema, ako hoće obračun dobiće obračun“.
Urošević je na to rekao da Skupština nije mesto za obračun, posle čega se pristupilo glasanju o amandmanu.
The post Radomir Nikolić poseduje pet kuća od po 720 kvadratnih metara appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.