Radnik dočekuje kragujevački Radnički, niški Radnički gost TSC-a

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2021, 16:52

Radnik dočekuje kragujevački Radnički, niški Radnički gost TSC-a

U okviru 19. kola Superlige u ponedeljak od 14 sati na "Gradskom stadionu" u Surdulici snage će odmeriti Radnik i Radnički iz Kragujevca, dok će se od 18 sati u Bačkoj Topoli sastati TSC i Radnički iz Niša.

Izabranici Dušana Đorđevića u sredu su završili svoj nastup u Kupu, posle neočekivanog poraza od drugoligaša Loznice, ali se sada okreću utakmici sa ekipom iz Kragujevca koju su već savladali u prvom delu prvenstva sa 1:0. Surduličani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su prošlog vikenda pretrpeli ubedljiv poraz od niškog Radničkog, pa će protiv još jednog Radničkog imati šansu za popravni.

Svaka naša utakmica je od ogromnog značaja pošto nismo u zavidnoj siuaciji. Izlazak iz krize smo bili nagovestili, međutim igre su nam i dalje po sistemu toplo-hladno. Nekad izgledamo odlično i iznenadimo i rezultatom i izdanjem, a u nekim momentima nam se desi pad energije. Pokušaćemo da se protiv gostiju iz Kragujevca pokažemo u najboljem mogućem izdanju i da sve učinimo da probamo da na toj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. To bi nam u ovom momentu mnogo značilo kako bi nadogradili neke dosadašnje rezultate i sa nova tri boda bili u sredini tabele - rekao je Đorđević.

Ekipa iz Kragujevca je u seriji loših rezultata, a poslednju pobedu zabeležili su još sredinom septembra. Oni su promenili i trenera, te je na klupi ekipe iz Šumadije sada iskusni Zoran Milinković. Radnik u utakmicu ulazi sa 12 pozicije i 19 osvojenih bodova, dok je Radnički trenutno poslednji na tabeli, ali sa samo 4 boda manje.

Poslednji poraz fudbaleri iz Niša doživeli su još krajem oktobra od Crvene zvezde, a od tada su ostvarili 3 pobede i dva remija u prvenstvu. Ekipa iz Bačke Topole koja je prošle sezone bila pravi hit prvenstva, ove godine ima velikih problema, te je sada na klupi tima sa severa Žarko Lazetić, doskorašnji trener Metalca.

U meč 19. kola Radnički ulazi bodovnom prednošću od tri boda, pa će na novoizgrađenom stadionu u Topoli imati priliku da uvećaju tu prednost i dodatno se učvrste u gornjem delu tabele.

Izabranici Radoslava Bataka imali su nedelju dana za odmor, pošto je njihov meč osmine finala Kupa za Zvezdom odložen, tako da mnogo svežiji ulaze u utakmicu, s obzirom da je TSC morao da igra meč sa Kolubarom.

Dva tima su već ove sezone odigrala jedan međusobni duel, a tim TSC-a je na ”Čairu” slavio sa 2:1.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.