Radnički želi da protiv Javora na Čairu popravi utisak sa početka prolećnog dela sezone

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2024, 10:58

Radnički želi da protiv Javora na "Čairu" popravi utisak sa početka prolećnog dela sezone

Želju da vrati Javoru za poraz u jesenjem delu sezone (1:0) i da popravi utisak sa početka ove polusezone nakon poraza od Radničkog u Kragujevcu (3:2) imaju fudbaleri i stručni štab Radničkog iz Niša. U nedelju, 18. februara od 17 sati "Real sa Nišave" će ugostiti Javor i pokušati da upiše prve bodove u 2024. godini.

Ovaj duel, kao i oni koji slede, biće prilika da niški tim odmeri snage sa neposrednim konkurentima za opstanak u ligi, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << šef stručnog štaba Nikola Trajković.

Očekuje nas teška, neizvesna utakmica. Javor je uvek nezgodan protivnik, sa trenerom koji zna da igra na rezultat. Odigrali smo već sa njima jednu utakmicu na jesen, koju smo nažalost izgubili rezultatom 1:0. Imali smo tada svoje šanse koje nismo iskoristili, a nadamo se da će i sreća biti na našoj strani i da će se zabeležiti zlata vredna pobeda - kaže Trajković.

Sa 17 bodova Radnički je i dalje na pretposlednjem, 15. mestu dok Javor ima 4 boda više i zauzima 13. poziciju. Nakon poraza od Radničkog u Kragujevcu bilo je kadrovskih problema, kaže Trajković.

Jako mali broj igrača bilo je na treningu, neke od treninga smo odradili sa po 13, 14 igrača. Ali, ono što je najbitnije je da oni koji istrče na teren moraju da znaju da su svi tu sa razlogom, da imaju kvalitet i da nemamo nikakvih kalkulacija - utakmicu moramo dobiti. Igramo protiv ekipe koja ima 4 boda više od nas, jako bi nam značila ta pobeda, nadam se da će i navijači prepoznati taj momenat - dodao je.

Tokom zimskog prelaznog roka u Radnički je stigao ceo jedan tim, a jedan od novajlija Andrija Luković ističe da je Javor ekipa koja tradicionalno igra čvrst fudbal, kojoj se teško probijaju linije i daju golovi.

Međutim, mi u ovom momentu nemamo prava da tražimo bilo kakav alibi, jednostavno, sutra kako znamo i umemo moramo da pobedimo. Ove nedelje smo stvarno radili dobro, pokušali smo da ispravimo te greške koje smo pravili u Kragujevcu, ni ta utakmica nije bila nimalo laka. Apsolutno smo spremni i sve osim pobede nas ne može da zadovolji. Daćemo svoj maksimum, svi mi koji budemo na terenu ne smemo biti dobri samo 20 ili 30 minuta, već od od prvog do poslednjeg minuta koncentracija mora biti na najvišem nivou i nadam se da ćemo se radovati pobedi nakon meča, a sa tom pobedom da uhvatimo zalet za finiš sezone - rekao je Luković.

Utakmica je u nedelju u 17 sati, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici stadiona "Čair" kod istočne tribine. Cene su 300 dinara za južnu tribinu, dok za istočnu i zapadnu tribinu treba izdvojiti 500 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.