Radnički poražen u Finskoj

Izvor: KGsport.info, 28.Nov.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički poražen u Finskoj

Kragujevački Radnički nije uspeo da upiše petu pobedu u Evrokupu, u Finskoj je poražen  u dramatičnoj završnici 75:73 (21:14, 21:17, 14:20, 19:22). S obzirom da su Kragujevčani bili bolji u prvom susretu 92:89, ostaje bolji bilans poena, bude li to odlučujuće na kraju prvog dela takmičenja.
Finci su počeli odličnim šutem za tri poena, i vrlo brzo stekli solidnu prednost 21:14. Radnički je pokušao da se približi, ali je usledila nova velika serija i ogromna prednost domaćina, 35:18 već nakon 16 minuta igre. Radnički se budi i uspeva da dođe do manjeg minusa odličnom serijom Dimića i Mlađana, ali je prednost domaćina još uvek bila dvocifrena.

Odlični domaćin predvođen reprezentativcem Finske Mikom Koivistom, vodio je na poluvremenu sa 42:31.
Radnički kreće da igra bolje u drugom poluvremenu i odličnom serijom vrlo brzo dolazi na rezltatski egal 50:50.
Međutim, početkom poslednje deonice domaćin opet odlazi na dvocifrenu prednost i činilo se tada da je prelomio meč. Mufi Jaru je bio najraspoloženiji kod gostiju i ređao je poene, čekajući još nekog da mu se pridruži.
Radnički stiže prednost domaćina u poslednja četiri minuta utakmice, ali u neizvesnoj penal završnici domaći se bolje snalaze i beleže veoma važnu pobedu. U eventualnom međusobnom poen količniku, ako dođe do istog broja bodova i pitanja plasmana, Radnički će ipak biti ispred Finaca zbog ipak malo ubedljivije pobede i prethodnom duelu u Kragujevcu (92:89).
Najbolju partiju u Radničkom odigrao je Jaru, imao je „dabl-dabl“ sa 27 poena i 18 skokova (indeks korisnosti 43!).Marinović i Mlađan su ubeležili po 13 poena, Lešić i Kalinić - po sedam, a Sili - šest. U sastavu nije bilo nezalečenog Jovića, a kapiten Birčević je nakon oporavka po prvi put u sezoni izveo ekipu na teren, odigrao je osam minuta.
BIZONS – RADNIČKI 75:73 (21:14, 21:17, 14:20, 19:22)
Dvorana: Energia Arena
Gledalaca: 2.457
Sudije: Zimblicki, Haliko, Van Den Brok
BIZONS: Nikarinen 2, Nutinen 2, Robinson 9, Linbom, Koti 3, Pehkonen, Koivisto 18, Makalainen, Kiz 11, Vilijamson 28, Sampson 2
RADNIČKI: Sili 6, Janković , Lešić 7, Mlađan 13, Kalinić 7, Jaru 27, Birčević, Dimić, Balmazović, Jevtović, Marinović 13
Izvor: KK Radnički
Foto: Duško Đorđević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.