Radnički niže pobede – forma u usponu

Izvor: KGsport.info, 14.Sep.2012, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički niže pobede – forma u usponu

Košarkaši Radničkog nakon kratkotrajne posete Kraljevu i pobede nad Slogom, nastavili niz u Kumanovu, na međunarodnom turniru. Pala i domaća ekipa Rabotničkog.

Kragujevački košarkaši uspešno dižu nivo forme na pripremnim mečevima u veoma zgusnutom rasporedu pred početak sezone.
Nakon četiri pobede na domaćem terenu, usledilo je gostovanje u Kraljevu i trijumf nad domaćom Slogom rezultatom 63:81 (16:21, 17:18, 13:31, 17:11), za >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ukupan skor od pet pobeda iz pet pripremnih mečeva.
Najdominantniji u redovima pobednika bio je tandem Vajt-Birčević. Novajlija iz Amerike je nastavio sa dobrim partijama, a ovoga puta postigao je 18 poena, dok je krilni centar  imao jedan poen manje. Po efikasnosti su ih pratili i pobedi doprineli: Jović i Dragojlović – po devet poena, Sinovec – sedam, Krstović – šest, Borisov i Marković (devet asistencija) – po pet, Emening – tri i Mijatović – dva poena….
U međuvremenu, ekipa Radničkog je otputovala na međunarodni turnir u Kumanovu, gde pokušava da podigne formu na još viši nivo.
Prva utakmica u Kumanovu, odigrana je već u petak popodne u okviru polufinala turnira, gde se Radnički sastao sa solidnom ekipom Rabotničkog iz Skoplja.
Kragujevčani su u tom polufinalnom meču u petak popodne savladali „domaću“ ekipu rezultatom 83:77 (23:20, 22:18, 23:19, 15:20) i zabeležili šestu pobedu u pripremnom periodu.
Stiven Marković se polako vraća u formu i već je zaslužio startnih pet, dok je Dragojlović postao jedan od glavnih u reketu. Teriko Vajt je do poluvremena postigao 21 poena i držao „Djavole“ na solidnom plusu.  Drugo poluvreme je bilo rezervisano za mešanje karata i isprobavanje nekih varijanti u napadu i odbrani te su Makedonci smanjivali  rezlutatski minus.
Tek nekoliko minuta pre kraja, igrači Rabotničkog su uspeli i da povedu pola koša, ali je serija Šumadinaca od 10:2 bila presudna i naša ekipa je privela utakmicu kraju shodno svom kvalitetu.
Najkorisniji, ujedno i najefikasniji pojedinac Nikolićeve čete bio je Vajt – 23 poena, za njim su kao prvi pratioci sledili Borisov – 15 i Marković – 11 poena. U strelce su se još upisali i: Birčević – osam, Sinovec, Vortington i Emening – po šest, Dragojlović – pet, Jović – dva i Krstović – jedan poen. Na parket nisu izlazili Mijatović i Milosavljević.
U subotu od 20h sati u finalu turnira u Kumanovu, Radnički igra sa pobednikom meča VojvodinaKumanovo.
Izvor: KKRadnički 
 Foto: Zoran Petrović
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kumanovo

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.