Radnički: Kažnjeni i Nikolić i igrači!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički: Kažnjeni i Nikolić i igrači!

Trener Kragujevčana i svi prvotimci sankcionisani "umanjenjem primanja" za 50 odsto. "Niko se nije bunio, počev od mene, svi smo svesni loših rezultata", rekao trener najvećeg razočaranja ABA lige na početku sezone.

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca košmarno loše su počeli sezonu.

U prva tri kola dva puta su izgubili na svom terenu (od Olimpije i Igokee), pa su uz neuspeh u okršaju sa Cedevitom u Zagrebu na dnu tabele, kao jedina ekipa bez pobede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Premalo za brižljivo sastavljenu ekipu, koja je pre sezone obećavala napad na vrh.

Toga je svesna njihova publika, toga su svesni njihovi poslodavci. Dvorana "Jezero" ispratila je Nikolićeve izabranike sa poraza od Igokee zvižducima, a rukovodstvo kluba odlučilo je u četvrtak da posegne za radikalnijom merom - finansijskom kaznom!

"Alarmi za odgovornije ponašanje u Radničkom prouzrokovali su prvo ovogodišnje sankcionisanje. Šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić i svi igrači Radničkog kažnjeni su u četvrtak umanjenjem primanja za 50 odsto", piše na sajtu kragujevačkog kluba.

Iskusni trener sankciju vidi kao "profesionalnu posledicu loših sportskih rezultata".

"Uz igrače i lično sam sankcionisan. I klub i javnost su očekivali bar jednu ili dve pobede, umesto ova tri poraza. Tako bismo već držali priključak za vrh ABA lige i Evropu dogodine. Ovako, još jednom se nalazimo na težem putu do cilja. Delujemo previše neuigrano, nismo dovoljno borbeni u nekim fazama igre, a ima čak i nezainteresovanosti. Sa takvim držanjem je nepomirljiv klub jer su spram nas sve kvalitetne ekipe. ABA liga je jako takmičenje da bismo mu tako pristupali", rekao je Nikolić.

Iskusni trener nezadovoljstvo je iskazao i posle poraza od Igokee. Rekao je da nije zadovoljan učinkom stranaca i zalaganjem većine ekipe. Stefan Sinovec jedan je od retkih igrača domaće ekipe koji je uspeo da iskoči iz lošeg proseka sa 25 postignutih poena i osam skokova. I on je osetio potrebu da se "vruće glave" na konferenciji za novinare izvini svima.

Prema Nikolićevim rečima, niko se nije bunio zbog kazne. Ni on.

"... Svi zajedno smo svesni loših početnih rezultata. Ovo su sve sami profesionalci, znaju da nisu dobro odradili posao i na njima je da se hitno koriguju. Bez rezultata neće biti ni para, to je surova realnost i ovog sporta. Ovakav učinak ne ruši ugled samo igrača i nas u stručnom štabu, kao i "neposrednih izvršilaca", već kluba u celini, partnera koji nas podržavaju i ulažu u nas. Moramo ubuduće da ispoljavamo znatno veću odgovornost. Individualnu i timsku".

Priliku za popravljanje utiska Kragujevčani će imati u Skoplju u subotu, gde je u drugom kolu pao Široki. Trenutno je neizvesno da li će ekipa otići u Makedoniju u aktuelnom sastavu.

"Naravno da su i otkazi saradnje realnost. Ko svojom borbenošću ne zaslužuje dres Radničkog, neće ni biti u timu, nema tu nikakve sentimentalnosti. Neće biti naš igrač onaj ko nije potpuno posvećen ovom timu. Dok je u dresu Radničkog, svaki igrač će morati da se ponaša odgovorno kao da je u dresu madridskog reala jer Radnički je nešto najbolje što Šumadija ima u košarci".

Nikolić je detaljno rekao šta mu je smetalo u prva tri kola.

"Podbacili smo u geometriji koju tražim, i u odbrani i u napadu. Iako su to iskusni igrači, ne kreću se bez lopte, ne ulaze u akcije kako smo dogovorili. Loše gradimo prostor, čekamo plejmejkera koji "davi" loptu po 20 sekundi, pravimo statične blokade, a ja tražim leteće pikove. Fale nam kontranapadi, tražim da igramo brže, da se po tome prepoznajemo, a u ova tri kola smo bili daleko od toga", dodao je on i podvukao:

"Nismo postigli ni deset odsto potencijala koji imamo".

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.