Radnički 2016 siguran u susretu sa Karaburmom

Izvor: KGsport.info, 04.Dec.2018, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički 2016 siguran u susretu sa Karaburmom

Košarkašice Radničkog 2016 opravdale su epitet favorita u susretu sa ekipom Karaburme u utakmici 8. kola Druge ženske lige Srbije. Izabranice Vesne Despotović slavile su rezultatom 88:67 (25:17, 23:12, 16:21, 24:17), obradovavši oko pedesetak gledalaca u hali „Gordana Goca Bogojević“.
Kragujevčanke su nakon prve dve četvrtine obezbedile zavidan rezultatski kapital, tako da su u drugom poluvremenu malo spustile papučicu sa gasa.
Gošće su to iskoristile i u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << momentu prišle na „minus sedam“ (54:47), ali su košarkašice Radničkog 2016 brzo vratile vođstvo u dvocifrene okvire, te su bez većih problema privele utakmicu kraju.
Briljantnu partiju pružila je Marija Cvijović, koja je za nešto više od 38 minuta nanizala 33 poena (trojke 5/6), uz 9 skokova, 4 asistencije i 39 indeksnih poena, pa je zasluženo ponela epitet igračice utakmice.
Odlična je bila i Kristina Stamenković sa 18 poena, kao i Jelena Trifunović, koja je pored 11 postignutih poena imala i 13 uhvaćenih lopti.
U ekipi Karaburme istakle su se Marina Stojić sa 28 poena (9 asistencija) i Tamara Čubra sa 19 poena.
– Igrali smo bez kapitena Sare Milošević i jedne od najboljih igračica Minele Mehović, ali smo ipak uspeli da ostvarimo pobedu. Rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu. Mislim da smo previše opušteno igrali posle poluvremena. Mlada ekipa Karaburme je to iskoristila i umalo nas nije dovela u situaciju da uđemo u dramatičnu završnicu. Nisam nezadovoljna, pobeda je pobeda, ali moramo podignemo nivo koncentracije. – izjavila je po završetku susreta Vesna Despotović, trener kragujevačke ekipe.
Radnički 2016 nakon ovog trijumfa zauzima petu poziciju na tabeli sa jedanaest bodova, dok je Karaburma sedma sa devet.
U 9. kolu kragujevačke košarkašice očekuje gostovanje Proleteru 023 u Zrenjaninu.
Foto: Marko Lazarević (kss.rs)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.