Radnici u Skupštini i posle razgovora s ministrom Ćirićem

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Skupštini i posle razgovora s ministrom Ćirićem

Radnici privatizovanog preduzeća "Metal Sistemi" boraviće danonoćno u holu Skupštine Kragujevca i posle razgovora s ministrom ekonomije Nebojšom Ćirićem, jer su nezadovoljni što se ne rešava status tog preduzeća.

"U razgovoru delegacije radnika s ministrom Ćirićem učestvovao je većinski vlasnik Dragoljub Radulović i dogovoreno je da 'Metal sistemi' budu akcionarsko društvo u kome će država biti većinski vlasnik", izjavio je u sredu predsednik Samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sindikata u tom preduzeću Miloš Tanasković.

Naglašavajući "da je ministru dao obećanje da neće biti izneti detalji dogovora", Tanasković je rekao da će radnici ostati u Skupštini grada sve dok ne bude dobijen dokument da se država registrovala u Agenciji za privredne registre kao većinski vlasnik.

Radnici proveli noć u Skupštini grada

Radnici "Metal Sistema" ušli u Skupštinu grada

Štrajkačima uskraćeni struja i voda

"I ranije je bilo obećanja i dogovora ali ne i konačnog rešenja da imovina preduzeća bude preneta u vlasništvu države, jer preduzeće 'Metal Sistemi' koje je nastalo privatizacijom jednog dela industrije krupnih lanaca "Filip Kljajić" duguje oko 15 miliona evra", podsetio je Tanasković.

Tanasković je izneo da je Radulović prošle godine dobio sredstva iz Fonda za razvoj, ali da firma i dalje ima velike finansijske probleme.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.