Radnici Urbanizma bez plata, grad Kragujevac duguje milione

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Urbanizma bez plata, grad Kragujevac duguje milione

Radnici kragujevačkog javnog preduzeća Urbanizam nisu primili 56 dana platu zbog nenaplaćenih potraživanja za urađene poslove, saopšteno je iz ove firme.

Direktor Urbanizma Aleksandar Rudnik Milanović rekao je novinarima u Kragujevcu da Preduzeće za izgradnju grada duguje 52 miliona dinara, što je dovoljno za 10 zarada.

"Ostali deo od oko 20 miliona dinara su ugovori i subvencije Grada, što je iznos potreban za još tri zarade", rekao je Milanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Prema rečima Milanovića, agonija preduzeća traje dve godine i sada je na prekretnici - da li će preduzeće da stane na noge ili će prestati da pruža usluge ako se nastavi sa tužbama zbog neisplaćenih zarada.

On je izrazio očekivanje da će ova situacija da se reši u što kraćem roku za šta, kako je naveo, ima uveravanja od gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

"Očekujemo da Grad u novembru uplati preduzeću 20 miliona dinara, a da se u decembru isplati dug Preduzeća za izgradnju grada Kragujevca, čime bi se stekli uslovi da imamo pozitivan rezultat na kraju 2016.godine", rekao je Milanović.

On je dodao da račun preduzeća i pored svih obaveza nije u blokadi, a u uz najavljenu podršku Grada očekuje se da obaveze prema zaposlenima, državi i svim dobavljačima budu izmirene do kraja 2016. godine.

Preduzeće Urbanizam se bavi izradom planske i projektne dokumentacije za potrebe osnivača, preduzeća i građana, a obavlja i nadzor i tehničke preglede nad objektima u nadležnosti lokalne samouprave.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agonija: Kasni 13 plata, preduzeće na prekretnici

Izvor: B92, 15.Nov.2016

Kragujevac -- Radnici kragujevačkog javnog preduzeća Urbanizam nisu primili 13 zarada zbog nenaplaćenih potraživanja za urađene poslove...Preduzeće ima 54 radnika koji 56 dana nisu primili nijedan dinar...Direktor Urbanizma Aleksandar Rudnik Milanović rekao je novinarima u Kragujevcu da Preduzeće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.