Izvor: S media, 04.Apr.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Metal Sistema" ušli u Skupštinu grada

Više od stotinu radnika privatizovanog preduzeća "Metal Sistemi" oko 11 sati ušlo je u salu Skupštine grada Kragujevca, gde će, kako tvrde, ostati do rešavanja njihovog zahteva da država bude vlasnik te firme.

Prema rečima predstavnika Samostalnog sindikata Miloša Tanaskovića radnici su se, na taj danonoćni protest odlučili, jer nije realizovan dogovor sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja da država bude vlasnik tog preduzeća.

"Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine, na predlog Ministarstva ekonomije, postignut je sporazum sa većinskim vlasnikom Dragoljubom Radulovićem da se imovina "Metal Sistema" prenese u vlasništvo države", rekao je Tanasković i dodao da je to učinjeno jer je preduzeće mesecima u finansijskim problemima.

Radnici Metals sistema prekinuli štrajk

Štrajkačima uskraćeni struja i voda

Na podu do isplata zaostalih zarada

Tanasković je dodao da do realizacije tog dogovora nije došlo, jer je Radulović u međuvremenu odustao od tog potpisanog sporazuma, pozivajući se na proceduralne probleme u dokumentaciji za prenos imovine na državu.

On je rekao da radnici mesecima nisu dobili plate, a nisu im uplaćeni ni doprinosi, kao i to da Radulović Poreskoj upravi duguje osam miliona dinara, a lokalnoj samoupravi na ime taksi oko 20 miliona dinara.

Predstavnici lokalne samouprave ranije su izjavili da se odriču tih potraživanja ukoliko imovina "Metal Sistema" bude preneta u vlasništvo države.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.