Radionica “Primeni prvu pomoć - spasi život“

Izvor: Kragujevac.rs, 09.Mar.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica “Primeni prvu pomoć - spasi život“

Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Institut za javno zdravlje, a uz podršku grada Kragujevca, sutra u u Edukativnom centru zgrade Hitne pomoći organizuje radionicu “Primeni prvu pomoć - spasi život“.

Pružanje prve pomoći u situacijama kada smo kod kuće, na poslu ili ulici dok ne dodju ekipe Hitne pomoći veoma je važno, ponekad i presudno za spasavanje života. Zbog toga je važno da budemo spremni i edukovani za ovakve nepredviđene situacije što je i razlog zbog kojeg je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << lokalna samouprava grada Kragujevca, podržala ovu ne tako novu inicijativu, rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave. Imajući u vidu da je prioritet zajednice jedinstveno delovanje i koordinacija svih subjekata u sistemu, ova inicijativa dodala je dr Damnjanović, u potpunosti je u skladu sa strateškim opredeljenjima i željama, vezanim za strategiju razvoja socijalne i zdravstvene zaštite i izradu plana javnog zdravlja grada Kragujevca

U situacijama kada neko padne ispred nas, kad se dogode saobraćajni udesi, akutni moždani udari, srčani napadi, pored nas se obično ne nalazi zdravstveni profesionalci, već neko ili iz porodice, kolege, slučajni prolaznik, odnosno neko ko treba da bude bar toliko upućen i da ima ona osnovna znanja da proceni šta treba da uradi, ili što je možda važnije da zna šta ne treba da uradi u tom trenutku, rekla je dr Aleksandra Vasović, direktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pojašnjavajući potrebu organizovanja edukativnih radionica prve pomoći. Mislimo da će ova akcija biti dobro posećena, da će dugo trajati, a da će pre svega doprineti da lanac života, za koji se svi mi u zdravstvu borimo, bude što efikasniji i bolji, ističe dr Vasović.

Za sutrašnju radionicu predviđeno je oko 30 učesnika, predstavnika Doma zdravlja, Gradske uprave, Centra za socijalni rad i Gerontološkog centra, a u narednom periodu biće organizovane radionice i za ostale ustanove i preduzeća, a zainteresovani građani mogu da se prijave na telefon 370-276.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.