RTS-u priznanje Ponos Šumadije 2011

Izvor: RTS, 16.Dec.2011, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS-u priznanje "Ponos Šumadije 2011"

Radio-televizija Srbije dobila je priznanje za izuzetan doprinos promociji sporta i pomoć u organizaciji i prenosu sportskih takmičenja u centru Šumadije.

Najuspešnijim sportistima, sportskim klubovima, organizacijama i pojedincima koji su dali značajan doprinos promociji sporta i ostvarivanju uspešnih rezultata u 2011, u Kragujevcu su uručena priznanja "Ponos Šumadije".

Cilj manifestacije "Ponos Šumadije", koja se ove godine prvi put organizuje, je afirmaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kragujevačkog sporta i sportista i zbrajanje postignutih rezultata u protekloj godini.

Ove godine, kragujevački sportisti bili su najuspešniji u istoriji gradskog sporta, što je i bio razlog da grad dobije ovakvu manifestaciju, rekao je Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport:

"I samo ime govori da su sportisti u velikoj meri doprineli afirmaciji grada i regiona iz kojeg potiču, u tolikoj meri da nam sasvim sigurno mnoge druge sredine zavide."

Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izrazio je zahvalnost svim kragujevačkim sportistima za rezultate postignute  tokom 2011. godine i ranije.

Kragujevac će i u narednom periodu izdvojiti značajna sredstva za finansiranje sportkih manifestacija i nastaviti da ulaže u izgradnju sportske infrastrukture, naglasio je gradonačelnik.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Stevanović je rekao da bi Kragujevac trebalo da dobije i novu sportsku dvoranu, jer postojeća Hala "Jezero" ne zadovoljava potrebe kragujevačkog sporta.

O izgradnji nove sportske dvorane, koja bi bila izgrađena po ugledu na najveće evropske sportske arene, odavno se razmišlja. Lokacija je već određena, a čeka se izrada projekata i obezbeđivanje sredstava za izgradnju.

Kragujevac 2011. godinu završava otvaranjem najmodernijeg zatvorenog bazena na Balkanu, površine 5.600 kv. metara, sa tribinama koje će imati od 360 do 390 sedišta.

U objektu je i panoramski lift koji povezuje bazen sa restoranom, prostor za fitnes centre i rekreativne sportove. Bazen će svečano biti otvoren u nedelju, 18. decembra, najavio je Stevanović.

Na manifestaciji  "Ponos Šumadije 2011." uručena su  44 priznanja, najuspešnijim pojedincima, klubovima i sportskim organizacijama. Prilikom izbora nauspešnijih, organizatori su podsetili na rezultati ostvarene u poslednjih šest godina.

Priznanje u 2011. godini za doprinos u promociji sporta u Kragujevcu uručeno je i Radio-televiziji Srbije za pomoć u organizaciji i prenosu sportskih takmičenja u centru Šumadije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.