RADNICI NIBENS GRUPE BLOKIRAJU PUTEVE 9. JUNA

Izvor: Kurir, 06.Jun.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNICI NIBENS GRUPE BLOKIRAJU PUTEVE 9. JUNA

BEOGRAD - Sindikati preduzeća za puteve (PZP) "Beograd", "Niš", "Kragujevac", "Vranje" i Vojvodina-Bačka put, koja posluju u sastavu Nibens grupe najavili su danas da će od 9. juna početi blokade puteva, zahtevajući isplatu zarada

BEOGRAD - Sindikati preduzeća za puteve (PZP) "Beograd", "Niš", " >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kragujevac", "Vranje" i Vojvodina-Bačka put, koja posluju u sastavu Nibens grupe najavili su danas da će od 9. juna početi blokade puteva, zahtevajući isplatu zarada.

Kako se navodi u saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije, oko 5.000 zaposlenih u Nibens grupi nije dobilo zarade od februara ove godine, iako su svi izvedeni poslovi naplaćeni od Puteva Srbije.

Preduzeća iz Nibens grupe su i dalje u blokadi i nemaju mogućnost da funkcionišu, navodi se i dodaje da je nedopustivo ignorisanje problema u kojima se nalaze zaposleni i članovi njihovih porodica.

Sindikalci su u pismu upućenom predsedniku i premijeru Srbije, ministrima ekonomije i infrastrukture naveli da su svi pokušaji da se na miran način reši problem zaposlenih u pet putarskih preduzeća Nibens grupe propali i zbog toga najavili radikalizacija protesta.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupe uhapšeni su pod sumnjom da su oštetili kruševačku Fabriku maziva (FAM) za 32 miliona evra.

Đurašković je FAM kupio u okviru privatizacije u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.