Prvi srpski ###PORTER SHOW### u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Okt.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi srpski ###PORTER SHOW### u Kragujevcu

Kragujevac će ove godine biti domaćin prvog PORTER -a, svetske modne manifestacije koju uz podršku lokalne samouprave i nevladine organizacije “Mladi“ u subotu 31. oktobra, organizuje Đorđe Bukvić, modni fotograf.

Posle Amerike, a zatim i Hrvatske, čast je biti domaćin prvog srpskog Porter -a. Ideja je da se on svake godine održava u drugom gradu, kako Beograd ne bi ostao jedini srpski grad na modnoj mapi, a kao Kragujevčanin odlučio sam se da ove godine to bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << moj grad jer smatram da ovde ima potencijala o kome se možda ne govori i ne poklanja mu se dovoljno pažnje, što sam želeo da promenim, kaže Bukvić.

Porter je prepoznatljiv po tome što najbolje dizajnere predstavlja na nekomercijalni način jer se posebna pažnja obraća na muzičke i svetlosne efekte, scenografiju i koreografiju modela, i svake godine ima drugu tematiku. Inspirisani srednjovekovnim zamkom ove godine smo zbog rustičnog duha koji nosi, za prostor održavanja Porter-a izabrali pivnicu Allectus u Daničićevoj ulici, objašnjava Bukvić. Ovaj modni događaj zatvorenog je tipa i okuplja dizajnere, saradnike, medije, blogere, modele i ima humanitarni karakter. Sredstva prikupljena ovom prilikom biće namenjena poboljšanju uslova rada u predškolskoj ustanovi u Korićanima.

Na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavljen ovaj modni događaj govorio je i Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih.

“Vrlo često po nekim šablonima mlade svrstavaju u oblast sporta ili neko slobodno vreme, ali kreativnost mladih je podjednako bitna, ako ne i najbitnija. Kragujevac ima jednog fantastično talentovanog mladog čoveka koji je svoje fotografije objavio u italijanskom časopisu “ VOUGE “ i izložio u Luvru. Mi kao lokalna samouprava minimum onoga što treba da uradimo je da ga podržimo u nečemu gde on pomaže gradu i sve svoje kontakte i ugled stavlja u funkciju grada, tako da će zahvaljujući organizaciji ovogodišnjeg Porter -a, Kragujevac 2015. godine biti modna prestonica Srbije. Dužnost grada Kragujevca je bila da ovu manifestaciju podržimo i organizaciono i finansijski jer suština je da se o mladim talentovanim ljudima brinemo na najbolji mogući način“, rekao je Turković.

Učesnici prvog Porte-a  u Kragujevcu biće modni kreatori Tamara Jarić, Amina Hasanbegović, Branka Ćaćić, Lada Dragović, kompanija Sirogojno a biće predstavljen i brend MATES  Saše Stevića i Marka Ilijeva. Početak revija zakazan je za 16.00 sati.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Prvi srpski „Porter šou“ u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 30.Okt.2015, 13:04

U kragujevačkoj pivnici „Alektus“ sutra (subota, 31. oktobar, 16,00) prvi put u Srbiji biće održan „Porter šou“...Uz podršku lokalne samouprave i Nevladine organizacije “Mladi“, organizator je Đorđe Bukvić, modni fotograf...– Posle Amerike, a zatim i Hrvatske, čast je biti domaćin...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.