Prvi međunarodni rvački turnir „Kragujevac 2018“ prevazišao očekivanja

Izvor: KGsport.info, 17.Dec.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi međunarodni rvački turnir „Kragujevac 2018“ prevazišao očekivanja

U organizaciji Rvačkog kluba Kragujevac proteklog vikenda je u hali „Jezero“ održan prvi međunarodni rvački turnir za mlađe uzrasne kategorije pod nazivom „Kragujevac 2018“. Na turniru je učestvovalo oko 120 takmičara iz nekoliko zemalja, koji su pred više od 500 ljudi demonstrirali svoje umeće.
Sudeći po onome što se moglo videti juče >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u hali „Jezero“, ovaj rvački turnir ima perspektivu da preraste u jedan od prestižnijih u regionu. Veliki broj učesnika, vrhunska organizacija i neočekivano dobar odziv publike obeležili su prvo izdanje turnira „Kragujevac 2018“.
Na strunjačama se su nadmetali najbolji mladi rvači iz Srbije, Grčke, Bugarske i Makedonije, a da su vremenski uslovi bili povoljniji, broj inostranih takmičara bio bi sigurno i veći.
Naravno, najveći broj takmičara bio je iz redova domaćina RK Kragujevac, ukupno njih 28, koliki je i broj medalja koji su kragujevački rvači osvojili na ovom turniru. Od tog ukupnog broja, najviše je bilo bronzanih odličja (14), zatim srebrnih (8) i zlatnih (6).
Najbolji utisak od kragujevačkih rvača ostavio je Nikola Simović, kome je u juniorskoj konkurenciji pripalo zlato, a u kadetskoj srebro. Pored Simovića, sa dve osvojene medalje mogu se podičiti i Bojan Dončić (srebro u juniorskoj i bronza u kadetskoj konkureniciji) i Luka Barlov (bronze u konkurenciji juniora i kadeta).

Zlatne medalje osvojili su Tadija Milovanović, Danijel Mijailović, Sava Živadinović, Luka Bućan i Aleksandar Radivojević. Srebrom su se okitili Marko Aranđelović, Aleksa Aleksić, Svetozar Stevanić, Maksim Marković i Adam Marković, a bronzanim priznanjima Sara Sarić, Nevena Vulović, Vasilije Sarić, Voja Simović, Ognjen Jakovljević, Miloš Arandjelović, Aleksandar Obradović, Mihajlo Sarić, Milan Savković, Stevan Marković i Aleksandar Otašević.
Uroš Zelenković, Nikola Krstić i Filip Vasović nisu imali tu sreću da se domognu medalja, ali su i pored toga ostavili dobar utisak.
RK Kragujevac osvojio je i prvo mesto u ekipnoj konkurenciji dečaka ispred Crvene zvezde i RK Ljubomir Ivanović-Gedža iz Mladenovca. U konkurenciji devojčica prvo mesto u generalnom plasmanu odnela je ekipa Crvene zvezde.
Za najbolje strane ekipe proglašeni su Levski iz Sofije (dečaci) i Skopje iz Makedonije (devojčice).
U revijalnom delu programa nastupili su mališani iz vrtića „Poletarac“ i plesna grupa „Dolls“, koji su svojim plesnim tačkama razgalili prisutnu publiku.
Prema rečima organizatora turnir je u potpunosti prevazišao očekivanja, kako u pogledu broja takmičara, tako i kada je u pitanju poseta. Izraženo je žaljenje što su nepovoljni vremenski uslovi sprečili još pedesetak mladih rvača iz inostranstva da učestvuju na ovom turniru, ali se domaćini nadaju da će dogodine broj učesnika biti znatno veći.
Foto: RK Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.