Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Sep.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu

Dvodnevna manifestacija, Sajam zdravlja, svečano je otvorena danas na “Šumadija sajmu“. Organizator sajma je agencija “Dream factory production“, generalni pokrovitelj grad Kragujevac, partneri Dom zdravlja i Crveni krst Kragujevac, a generalni sponzor sajma kompanija “Hemofarm“.

Specijalni gost Sajma, prvog sajamskog dana, bila je dr Nada Macura. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Sajam zdravlja otvorila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu koja je istakla da ovakve manifestacije predstavljaju najbolji vid preventivne medicine jer je zdravlje najveća moguća vrednost za svakog pojedinca. Sajamskom pistomprošetalo je medicinsko osoblje Doma zdravlja u ulozi manekena koji su predstavili medicinske uniforme kompanije “Senka“.

- Svi partneri i institucije koji se bave brigom o zdravlju koji su prihvatili učešće na prvom Sajmu zdravlja u Kragujevcu su ovde da našim sugrađanima daju prave, stručne, kvalitetne informacije o ishrani, preventivi, održavanju vitalnih parametara, hroničnim bolestima, alternativnoj medicini - kaže dr Damnjanović citirajući Šopenhauera da “Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa“.

Prema rečima Dejana Veljkovića, organizatora Sajam zdravlja u Kragujevcu, ovogodišnji sajam obuhvatiće brojna predavanja iz različitih oblasti medicine, alternativne medicine, besplatne preglede i skrininge, radionice, promocije i zabavu. Za posetioce Sajma obezbeđeni su mnogobrojni popusti.

Drugog sajamskog dana gostovaće Maja Volk koja će predstaviti svoje knjige o zdravoj ishrani. Svoje proizvode na Sajmu predstavlja beogradska firma “Enzita“ koja zastupa najpopularnije američke blendere. Bolnica “Ultrazvuk“, jedan od izlagača, organizovaće promociju jednog od najnovijih modela ultrazvučnog aparata firme “My Day“. Na Sajmu će prvi put učestvovati i predstavnici alternativne medicine kao što je “Reiki Srbija“.

Dom zdravlja, organizovao je veliki broj besplatnih pregleda za posetioce Sajma kao što su merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase, skrining dijabetesa tipa 2, preglede kože i mladeža dermatoskopom. Dom zdravlja će u održati radionicu - Dečiji kutak “Bolnica za medvediće, ježiće i ostale drugare“ koja ima za cilj oslobađanje straha dece od “belih mantila“.

Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja obaviće besplatni skrining na depresiju. U susret Sajmu zdravlja, Crveni krst Kragujevca raspisao je nagradni likovni konkurs za predškolce na temu “Zdravlje znači“. Izložba dečijih radova biće sastavni deo programa Sajma zdravlja.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.