Prvenac vaterpolista Radničkog na svom bazenu

Izvor: KGsport.info, 22.Okt.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac vaterpolista Radničkog na svom bazenu

U srpskom derbiju drugog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog nadigrali su novosadsku Vojvodinu, na bazenu Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu, rezultatom 9:6 (2:1, 2:2, 4:3, 1:0).
Šumadinci su vodili gotovo sve vreme i sasvim zasluženo došli do još jedne velike pobede, nakon one u Rijeci nad Primorjem, pa su sada jedni od glavnih kandidata za plasman u doigravanje najboljih šest timova.
Poveli su već u prvom napadu, preko mladog ruskog reprezentativca >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Ivana Gusarova, ali je na drugoj strani, nedugo zatim, izjednačio Žarko Vasin – 1:1. Gusarov je potom ponovo bio precizan, pa je domaćin prvi predah ipak dočekao sa prednošću (2:1).
Posle tri minuta igre u drugoj deonici Kragujevčani su stigli do „plus dva“, zahvaljujući Nemanji Stanojeviću (3:1), ali su goste u igru vratili Marko Radulović i Miroslav Ranđić – 3:3.  Tada je na scenu stupio najbolji strelac Radničkog, Gijom Dino i odveo svoj tim na poluvreme sa vođstvom 4:3.
Usledila je izuzetno efikasna treća četvrtina, u kojoj je Radnički u jednom trenutku imao i maksimalnih „plus tri“, ali je pred poslednji period morao da se zadovolji sa dva gola „viška“ – 8:6.
U četvrtoj deonici viđen je samo jedan gol i to tek na nešto manje od tri minuta pre kraja, kada je Uglješa Panić preciznim udarcem sa distance savladao golmana Radoslava Filipovića i otklonio sve dileme oko pobednika.
Upravo je Filipović bio jedan od najboljih aktera svog tima i sa 11 odbrana sprečio ubedeljiviji poraz. U napadu su se istakli Miroslav Ranđić sa tri gola i Marko Radulović sa dva. U pobedničkom timu sa po dva gola prednjačili su Gijom Dino i Ivan Gusarov, a u strelce su se upisali i Stanojević, Radovanlija, Panić, Vasić i Tomašević.
Radnički – Vojvodina 9:6 (2:1, 2:2, 4:3, 1:0)
KRAGUJEVAC
Bazen: SC „Park“.
Sudije: Goran Jovančević i Andreja Stanojević (Srbija).
Igrač više: Radnički 14 (3), Vojvodina 14 (4).
Peterci: Radnički 1 (1), Vojvodina 1 (1).
RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević 1, Ganić, Radovanlija 1, Đorđević, Panić 1, Dino 2, Vasić 1, Gusarov 2, Manić, Tomašević 1, Đerković, Stanković.
VOJVODINA: Filipović, Šiman, Arnuš, Marinković, Tintor, Vasin 1, Abela, Ćatović, Ranđić 3, Tubić, Petković, Rončević, Ristić, Radulović 2.
N 3. kolu vaterpolis Radničkog gostuju Naisu.
Izvor i foto: KVK Radnički
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.