Prve bebe u 2013 – devojčica i dva dečaka

Izvor: Politika, 01.Jan.2013, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve bebe u 2013 – devojčica i dva dečaka

U Nišu rođena devojčica, a u Beogradu i Kragujevcu dva dečaka

NIŠ, BEOGRAD, KRAGUJEVAC, NOVI SAD - U niškom porodilištu prva novorođena beba je devojčica, a Ginekološko-akušersku kliniku rano jutros posetio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je devojčici i njenoj majci Mileni Jovanović iz Niša doneo prigodne poklone.

U Beogradu je prva beba u Novoj godini – dečak Dragan od Premijera Srbije Ivice Dačić noćas je u GAK "Narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << front" dobio zlatnik, uz komentar da je Vladi Srbije politika povećanja nataliteta prioritetna. Prema rečima Dačića, vlada će razmotriti mere kojima će stimulisati rađanje, među kojima je smanjenje cena za bebi opremu i hranu, kao i ponovno uvođenje dečjeg dodatka.

(foto Tanjug)

Mali Dragan je došao na svet sa 4,580 kg, dugačak je 56 cm, a po rođenju je ocenjen desetkom. On i njegova majka Milenka Šivčić su dobro. Šivčići već imaju sina i ćerku.

Prva beba rođena u 2013. u Kragujevcu jutros u 4.30,je takođe dečak, posle koga su ubrzo rođene još dve devojčice, rečeno je agenciji Beta na Klinici za ginekologiju gradske bolnice.

Dečak je težak 4,850 kilograma i dugačak 60 centimetara, a i on je šesto dete Miradija Kopilji. Grad Kragujevac prvorođenoj bebi daruje poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara.

I Novi Sad je željno očekivao nove sugrađane, ali kako javlja Tanjug u porodilištu "Betanija" u prva četiri sata 2013. godine nije rođena ni jedna beba.

Grad Novi Sad je za prvorođenu bebu u 2013. godini obezbedio 100.000 dinara, a za svu decu rođenu 1. januara po 50.000 dinara.

Agencije

objavljeno: 01.01.2013.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Nova godina

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prve bebe u novogodišnjoj noći

Izvor: RTS, 01.Jan.2013

U novogodišnjoj noći Beograd postao bogatiji za četiri bebe. Prva beba rođena u "Narodnom frontu" dečak Dragan Šipčić. U Vranju dečak i devojčica. Prvi novi stanovnik Niša u Novoj godini zove se Elena...Beograd je u novogodišnjoj noći postao bogatiji za četiri bebe. Prva beba rođena u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.