Prva pobeda košarkašica

Izvor: RTS, 06.Sep.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda košarkašica

Košarkašice Srbije pobedile selekciju Angole na pripremnom turniru. Ronaldinjo potpisao za meksički Keretaro. Dunga debitovao pobedom, gol Neimara za povratak u reprezentaciju. Slaviša Stojanović preuzeo belgijski Lirs. Kragujevčani sve bliži tituli šahovskog prvaka.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

10.30 - Brazilska fudbalska zvezda Ronaldinjo potpisao je za meksički Keretaro na period od dve godine, saopštio je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog kluba Olegario Vaskez. Vaskez nije naveo iznos transfera.

Ronaldinjo je od jula, kada je završio angažman u Atletiko Mineiru, u potrazi za klubom, a pregovarao je sa Palmeirasom i indijskim Čenaj Titansima. Ronaldinjo je ranije nagovestio da bi mogao da zaigra za neki američki klub u MLS ligi 2015. godine.

Ronaldinjo je vrhunac klupske karijere ostvario u redovima Barselone za koju je od 2003. do 2008. godine igrao na 145 utakmica i postigao 70 golova, osvojivši sa njima titulu prvaka Evrope. On je u karijeri igrao i za Pari Sen Žermen, Milan i Flamenko. Ronaldinjio je sa brazilskom reprezentacijom 2002. osvojio titulu prvaka sveta, kada su u napadačkom triju zajedno sa njim bili Ronaldo i Rivaldo.

10.00 - Brazilska fudbalska reprezentacija startovala je pobedom sa novim selektorom Dungom, u prijateljskom meču protiv Kolumbije rezultatom 1:0.

Pobedu "kariokama" doneo je u 83. minutu novi kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca.

Brazil je ovom pobedom barem delimično ublažio rane sa Mundijala, na kojem je pretrpeo istorijsko poniženje, prvo porazom od Nemačke od 7:1 u polufinalu, a potom i izgubljenom utakmicom protiv Holandije od 3:0 u borbi za bronzu.

08.30 - Šahisti ekipe Radnički Vodovod iz Kragujevca sve su bliži titulu državnog prvaka na šampionatu, koji se igra na Paliću, posle pobede u sedmom kolu protiv Jugovića iz Kaća od 3,5:2,5. Ceo poen osvojili su Raport, Perunović i Bogosavljević, dok je remizirao Ivanišević. U 8. kolu, u 16.00 igra se novi derbi meč Sloven-Radnički Vodovod.

Na ženskom šampionatu vodeća Jelica bila je slobodna, zbog odustajanja Delfina, a u najvažnijim mečevima BAS je pobedio Radnički iz Rudovaca sa 3:1, a istim rezultatom Rad je bio bolji od Rudara KM.

Državno prvenstvo na Paliću završava se 9. septembra posle 11 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).

08.00 - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Angole sa 81:57 (29:13, 14:14, 15:13, 27:23), u utakmici 2. kola turnira u španskom Mursiji gde igraju u sklopu priprema za svetsko prvenstvo.

Ovo je prva pobeda izabranica Marine Maljković posle poraza u prvom meču sa selekcijom domaćina Španije (79:66). Narednu utakmicu naše košarkašice igraju od 17 sati protiv reprezentacije Japana.

00.00 - Slaviša Stojanović,bivši trener Crvene zvezde, od petka je novi šef stručnog štaba belgijskog Lirsa, koji je poslednjeplasirani klub u Jupiler ligi. Po pisanju belgijskih medija, Stojanović,koji je prošle sezone vodio Crvenu zvezdu do titule posle šest "sušnih" godina, debitovaće protiv šampiona, Anderlehta.

Sa Stojanovićem u Lirs dolazi i Miloš Kostić, pomoćni trener sa kojim je sarađivao i u Beogradu.Posle rada u Sloveniji (Slovan, Livar, Domžale, Celje, reprezentacija) u Emiratima i Srbiji, Stojanović će prvi put raditi i na zapadu Evrope.Njegov novi tim osvojio je samo četiri boda u uvodnih šest kola.

 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Košarkašice treće u Mursiji

Izvor: RTS, 06.Sep.2014

Košarkašice Srbije zauzele treće mesto na turniru u Mursiji, posle dva poraza i jedne pobede. Ronaldinjo potpisao za meksički Keretaro. Dunga debitovao pobedom, gol Nejmara za povratak u reprezentaciju. Slaviša Stojanović preuzeo belgijski Lirs. Kragujevčani sve bliži tituli šahovskog prvaka...Pratite...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.