Prva „desetka“ Ekonomca u sezoni

Izvor: KGsport.info, 15.Nov.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva „desetka“ Ekonomca u sezoni


Šampion Srbije u futsalu, kragujevački Ekonomac, napravio je sjajnu uvertiru pred Eltinu rundu UEFA futsal kupa, pošto je u utakmici 8. kola Prve futsal lige Srbije potukao u svom „Jezeru“ ekipu Nove Pazove sa 10:4 (4:3). Blistao je trostruki strelac Ninoslav Aleksić, koji je načeo gostujuću ekipu, a onda stavio i tačku na goleadu „Studenata“ u finišu meča.
Ekonomac pokazuje da je u dobroj formi. U poslednja dva kola domaćeg šampionata „Studenti“ >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su postigli čak 18 golova, što je zaista podatak za respekt. Međutim, iako visok rezultat to ne pokazuje, Kragujevčani su do pobede došli tek nakon što su u drugom poluvremenu slomili otpor rivala, koji je u „Jezero“ stigao sa osmoricom igrača.
Goleadu je načeo pomenuti Aleksić u 3. minutu, da bi gosti iz Nove Pazove izjednačili već u 7. minutu preko Jankovića. Tek što su domaći krenuli sa centra, Matijević postiže gol i ponovo dovodi svoju ekipu do prednosti. Dva minuta kasnije Kukolj izjednačuje rezultat, da bi Aleksić u 12. minutu, svojim drugim golom na meču, doneo novo vođstvo „Studentima“. Ponovo gosti uzvraćaju i po treći put stižu do izjednačenja preko Kukolja, da bi u finišu prvog dela igre Kostić obezbedio minimalnu prednost domaćinu pred odlazak na odmor.
U drugom poluvremenu totalno drugačija slika. Raspucali su se momci u plavim dresovima, razigrao se De Souza i gostima nije bilo spasa. Upravo pomenuti Brazilac bio je strelac petog pogotka za Ekonomac u 22. minutu. Kapiten Bojović je za kratko vreme provedeno na parketu „Jezera“ uspeo da se upiše u listu strelaca i dovede svoj tim do prednosti od 6:3, da bi Ramić minut kasnije uvećao prednost domaćina na 7:3. U 35. minutu De Souza postiže svoj drugi gol na meču, kao i Kostić tri minuta kasnije. Tačku na goleadu domaćeg tima stavlja Aleksić svojim trećim golom na meču. Do kraja meča i gosti su upisali još jedan pogodak, kada je Radomir Sekulić matirao Momčilovića.
Ovom pobedom Ekonomac je zadržao drugo mesto na tabeli, sa dva boda „manjka“ u odnosu na niškog Kalču.
„Studenti“ se sada okreću ka Eltinoj rundi UEFA Futsal kupa, koja je na programu od 20. do 23. novembra u Almatiju (Kazahstan).
EKONOMAC – NOVA PAZOVA 10:4 (4:3)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „Jezero“.
Gledalaca: 100.
Sudije: Bojan Spasić (Lazarevac) i Nikola Aleksić (Beograd).
Strelci: Aleksić u 3, 12. i 38, Matijević u 6, Kostić u 19. i 38, De Souza u 22. i 35, Bojović u 31. i Ramić u 32. minutu za Ekonomac, Janković u 6, Kukolj u 8. i 12. i Sekulić u 39. minutu za Novu Pazovu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 4 (2+2), Stara Pazova 3 (2+1).
EKONOMAC: Momčilović, Aleksić, Kostić, Pršić, Simić, Božić, Ramić, Matijević, De Souza, Bojović, Stojković, Stepić, Nene.
NOVA PAZOVA: Penezić, Janković, Pantelić, Cimbaljević, Sekulić, Mitrović, Kalanović, Kukolj.
IGRAČ UTAKMICE: Ninoslav Aleksić (Ekonomac).
Foto: ekonomac.com

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.