Protest kragujevačkih taksista ispred Skupštine grada

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest kragujevačkih taksista ispred Skupštine grada

Kragujevački samostalni taksisti protestovali su ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca. Oni od gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića traže da se uredi taksi služba, koriste taksimetri umesto tableta i sankcioniše linijski taksi.

Taksiste je primio u kabinet gradonačelnik i ponovo, kao i ranije, obećao da će grad aktivirati inspekcijske službe. Iako je grad regulisao cene starta vožnje i pređenog kilometra, mnogi taksisti rade po "damping" cenama, što uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << start vožnje za nula dinara.

Samostalni taksisti tvrde da dok oni i brojni Kragujevčani jedva sastavljaju kraj s krajem, gradonačelnik rasipa novac za nabavku luksuznih pića i hrane za restoran u zgradi gradske uprave.

"Mi smo na granici egzistencije. Gradska odluka za taksi prevoz koja je doneta, ne poštuje se. Nemamo od čega da živimo.Tražimo da se sprovodi zakon koji su oni doneli. Gradonačelnik ima sluha i novca da troši na grickalice, na bademe indijske, na viski, dva miliona dinara, a kada izađe na televiziju tvrdi da su u velikim problemima novčanim, a za to ima novca da izdvoji”, kaže taksista Dragan Marković.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.