Promocija Kragujevca u diplomatskim i ekonomskim krugovima

Izvor: Kragujevac.rs, 04.Dec.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Kragujevca u diplomatskim i ekonomskim krugovima

U narednom periodu, Kragujevac će posebnu pažnju pokloniti razvoju lokalne gastronomije i unapređenju turističkih potencijala grada kao regionalnog centra, a značajnu podršku u promociji imaće u Diplomatskoj asocijaciji Srbije - DAS . To je bio povod za sastanak koji je Dalibor Jekić član Gradskog veća za privredu organizovao sa Vik Jensenom direktorom DAS - a, kome su prisustvovali Vladimir Arsenijević, predsednik HoReCa asocijacije Kragujevca i Vujadin Vujadinović, potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << HoReCa asocijacije Srbije.

Hrana predstavlja značajan potencijal za razvoj turizma. Kragujevac nije dovoljno iskoristio taj resurs iako ima i značajne preduslove u kvalitetnim kadrovima, odnosno u Turističko - ugostiteljskoj školi koja obrazuje kuvare i poslastičare. Tom prilikom Jekić je podsetio da su članovi HoReCe iz Kragujevca na nedavno održanom kulinarskom takmičenju u Turskoj osvojili značajne nagrade. Uvideli smo da je hrana značajan resurs i zato ćemo kao grad uložiti napore da gastronomiju, uz pomoć DAS - a izdignemo na viši nivo. Planiramo da uđemo u ozbiljne projekte i ukljčićemo sve institucije u gradu. U funkciju razvoja gastronomije kao dela turizma uključićemo Regionalnu agenciju za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Gradsku turističku organizaciju i Privrednu komoru kako bi našu turističku destinaciju učinili što atraktivnijom.

Diplomatska asocijacija Srbije je kontakt tačka za sve strance u Srbiji, jedna vrsta servisa koja im pruža najvažnije informacije počev od toga u kojoj banci mogu da otvore račun pa do toga u koju školu da upišu decu - kazao je direktor Vik Jensen. DAS je osnovan pre 11 godina sa ciljem da unapredi vaninstitucionalnu saradnju između pripadnika diplomatskog establišmenta, ali i drugih stranaca u Srbiji. Naše delovanje kroz saradnju sa brojnim organizacijama i pojednicima podiže imidž Srbije u diplomatskim krugovima. Gastronomija je međunarodni jezik, a ovaj deo Srbije poznat je po raznim jelima i ukusima koje ćemo pokušati da približimo diplomatskim i ekonomskim krugovima.

HoReCa Kragujevac planira da uz podršku DAS - a otvori školu kuvanja na engleskom jeziku koja je namenjena svima, a pre svega mladim kulinarima kako bi se lakše snašli izvan granica naše zemlje, naglasio je Vladimir Arsenijević predsednik HoReCa asocijacije Kragujevca. U planu su nam brojni projekti, a DAS može mnogo da nam pomogne jer će mladim kulinarima prenositi znanje koje im je potrebno. Prve konkretne rezultate saradnje očekujemo već naredne godine.

Inače, Viku Jensenu danas je uručena diploma počasnog člana HoReCa asocijacije Kragujevac.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevački ukusi interesantni i diplomatama

Izvor: Šumadija Press, 05.Dec.2015, 13:32

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) pružiće podršku razvoju lokalne gastronomije Kragujevca i unapređenju turističkih potencijala grada kao regionalnog centra...To je bio povod da sastanak koji je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu primi Vika Jensena, direktora DAS-a, a prijemu su...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.