Program pomoći bivšim osuđenicima u Kragujevcu

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program pomoći bivšim osuđenicima u Kragujevcu

Nemačka fondacija"Help" predstavila je u Kragujevcu projekat pomoći bivšim osuđenicima. Ideja je da se, dodelom grantova, bivšim osuđenicima, pruži šansa za pokretanje sopstvenog biznisa.
U ovom procesu veoma je važna podrška lokalnih zajednica u koje se ova lica vraćaju. Potrebno je da sadrži konkretne mere i postupke kojim će podržati bivše osuđenike nakon izlaska iz kazneno-popravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustanova.
"Imajući u vidu statističke podatke da je u proserku broj zatvorenika u Srbiji oko deset hiljada, od toga su 60 posto bivši zatvorenici, a godine starosti 35 ,97 posto su muškarci što znači da su ta lica sposobna i mogu da rade , navodi Nikola Ribarić Načelnik Gradske uprave Kragujevac.
Udruženje "Posle kiše" se već nekoliko godina bori za socijalnu jednakost kroz pružanje podrške i pomoći bivšim osuđenim licima. U ovom slučaju - grantovima u visini od 2400 evra koje dodeljuje nemačka organizacija "Help".
 
"I bez novčanih isplata već je donacija isključivo u opremi. Sam projekat se radi na teritoriji Srbije i danas imamo prezentaciju za članove udruženja Posle kiše, o tome kako da obave usluge koje su vezane za projekati način kako da konkurišu za te grantove", kaže Vojkan Milovanović iz kancelarije Fondacija "Help" u Nišu.
Na taj način, bivši osuđenici dobiće priliku da za sebe obezbede posao i sigurniju budućnost. i sigurna budućnost. Nemačka fondacija dodeliće grantove i kragujevačkim članovima NVO "Posle kiše".
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.