Produžen pritvor bratu od ujaka osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 16:34

Produžen pritvor bratu od ujaka osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio pritvor B.G. iz Kragujevca.

On je inače brat od ujaka U.B. osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni i Malo Orašje.

Pritvor mu je produžen s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

B.G. je uhapšen zbog činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U.B., R.B. i G.G. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni U.B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristili okrivljena lica.

Prethodno su uhapšeni i otac i ujak U.B., koji se takođe sumnjiče zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i oni se nalaze u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.