Privrednom savetu grada Kragujevca predstavljen projekat E2E

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Nov.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednom savetu grada Kragujevca predstavljen projekat ''E2E''

Privredni savet grada Kragujevca održao je danas prvu sednicu u novom sazivu na kojoj su najpre verifikovani mandati novoizabranih članova među kojima su ugledni privrednici, profesori Univerziteta u Kragujevcu, Regionalne privredne komore, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i predstavanici lokalne samouprave. Uloga članova Saveta je da svojim idejama i iskustvima utiču na poboljšanje ekonomskih prilika i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u gradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs <<
Stalnim radnim telom Gradskog veća u narednom periodu od četiri godine predsedavaće Radomir Erić, član Gradskog veća zadužen za privredu a za zamenika imenovan je Nenad Cvetković, direktor kompanije ''Gomma Line''.

Na sednici je dogovoreno da se aktivno krene u realizaciju strateških ciljeva privrednog razvoja grada a predstavljen je i projekat ''E2E - Od obrazovanja do zapošljavanja''. O detaljima projekta govorio je Nebojša Simić, predstavnik švajcarsko - nemačke kompanije IP Consalting/Niras Group. Prema rečima Simića, krajnji cilj projekta je zapošljivost i zapošljavanje mladih povezivanjem potreba lokalne privrede sa strukturama obrazovanja što podrazumeva koncept dualnog obrazovanja, odnosno saradnje srednjih stručnih škola i lokalne privrede. Marija Stojadinović predstavnica Razvojnog biznis centra Kragujevac govorila je o sličnom i uspešno završenom pilot projektu koji se bazirao na modelu podrške povećanju zapošljivosti i zapošljavanja mladih u metalo-prerađivačkom sektoru, a koji se pokazao veoma uspešnim jer su se u završnoj fazi projekta nekoliko mladih ljudi zaposlilo i rade u svojoj struci.

Govoreći o unapređenju poslovnog ambijenta grada Kragujevca, predsednik Saveta Radomir Erić je najavio da je u planu da Biznis inovacioni centar dobije novu dimenziju i preraste u ''jedno mesto kontakta'', što podrazumeva obradu i sistematizovanje svih lokaliteta što će pružiti komplentnu i potpunu sliku poslovnog ambijenta budućim investitorima koji žele da posluju u našem gradu, objasnio je Erić.

Da bi strani investitori uspešno poslovali u našem gradu i regionu, potrebno je posvetiti više pažnje domaćim firmama, zadovoljiti sopstevene potrebe i to u smislu osposobljavanja i obuke kvalitetnog kadra koji će raditi po evropskim standardima - istakao je Nenad Cvetković, direktor kompanije ''Gomma line''.

Inače, Rešenje o obrazovanju Privrednog saveta grada Kragujevca donelo je Gradsko veće na sednici održanoj u julu mesecu ove godine a njegov zadatak je davanje inicijativa u vezi ekonomskog razvoja grada, razmatranje strategija i planova ekonomskog razvoja i njihovog sprovođenja, davanje mišljenja i predloga za unapređenje rada u delu privrednih aktivnosti Gradske uprave, javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač grad Kragujevac, donošenje zaključaka, preporuka i mišljenja od važnosti za unapređenje poslovne klime u lokalnoj zajednici kao i priprema izmena i dopuna strateških i akcionih planova ekonomskog razvoja grada Kragujevca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.