Privođenje zbog ubistva Nikole Bojovića

Izvor: Studio B, 03.Avg.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenje zbog ubistva Nikole Bojovića

U Kragujevcu je priveden Pavle Opačić (33) iz Novog Sada, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je potvrdio za RTS da je u Kragujevcu priveden Opačić koji se dovodi u vezu sa ubistvom Bojovića, sredinom aprila u Beogradu.

Policija je sinoć sprovela operaciju hapšenja na nekoliko mesta u Srbiji, a u Kragujevcu je izvršen pretres lokacija za koje je osumnjičeni bio vezan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Za ubistvo Bojovića osumnjičeni su Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, čije je izručenje od crnogorskih pravosudnih organa tražilo Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije. Zahtev za ektradiciju Šaranovića i Koljenšića Ministarstvo je podnelo u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. avgusta u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojovića.

Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine

Odluku o ekstradiciji Šaranovića i Koljenšića doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja. O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Uhapšen zbog ubistva Nikole Bojovića

Izvor: Mondo, 03.Avg.2013

U Kragujevcu uhapšen Pavle Opačić za koga se sumnja da je umešan u ubistvo brata Luke Bojovića, potvrdio direktor..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.