Priveden pijani vozač autobusa

Izvor: RTS, 18.Jul.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden pijani vozač autobusa

Po prijavi jednog od putnika, policija zaustavila autobus ispred stanice u Batočini, čiji je vozač bio vidno pijan. Testom na licu mesta, utvrđeno da vozač ima 1,92 promila alkohola u krvi.

Saobraćajna policija zaustavila je sinoć oko 20.15 sato ispred autobuske stanice u Batočini, autobus kragujevačkog prevoznika AD "Autosaobraćaj", za čijim upravljačem se nalazio vozač pod dejstvom alkohola.

Vozač Zdravko J. (53) iz Kragujevca testiran je na licu mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i utvrđeno je da autobusom upravlja u stanju teške alkoholisanosti, odnosno da u organizmu ima 1,92 promila alkohola.

Autobus je isključen iz saobraćaja, a vozaču je određeno zadržavanje do istrežnjenja u prostorijama Policijske stanice u Batočini, odnosno do jutra.

Autobus, pun putnika, saobraćao je na redovnog liniji Kragujevac - Batočina - Beograd.

Nakon polaska iz Kragujevca putnici su, tokom vožnje, uočili da se vozač autobusa čudno ponaša, ne "drži" pravac i često pritiska kočnicu, pa su pretpostavili da je pijan.

Neko od putnika je mobilnim telefonom o svemu obavestio policiju u Kragujevcu, odakle je saobraćajnoj patroli u Batočini naloženo da zaustavi autobus i prekontroliše vozača.

Sat vremena nakon isključenja, stigao je drugi vozač sa autobusom i preuzeo uznemirene putnike.

Protiv vozača Zdravka J., pravnog lica AD "Autosaobraćaj" i odgovornog lica koje je vozaču izdalo nalog za vožnju, biće preduzete sve zakonom predviđene mere, navodi se u saopštenju policije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.