Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 12:12

Pritvorenici u Kragujevcu donirali novac za lečenje malog Gavrila

U Okružnom zatvoru u Кragujevcu 21 pritvorena osoba odlučila je da se priključi humanitarnoj akciji za prikupljanje novca za lečenje sedmomesečnog dečaka iz tog grada Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Pritvorenici su sami došli na ideju da pomognu lečenje mališana, za šta je potrebno 2,5 miliona evra, i o tome obavestili upravu Zavoda kako bi se sa njihovih novčanih depozita sredstva preusmerila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za lečenje dečaka.

Reč je o iznosu od 33.000 dinara koji će biti uplaćen na račun za lečenje dečaka.

Ministarstvo je navelo da je to samo jedan u nizu primera humanosti osoba lišenih slobode u kazneno-popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje dece.

U saopštenju se podseća da su u КPZ u Požarevcu (Zabeli) 174 osuđenika prošle godine doniralo 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to odrekavši se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije.

Osuđenici u КPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali su novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u ovom gradu.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se 4.700 suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.