Pritvorenici doniraju novac za lečenje sedmomesečnog Gavrila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 11:29

Pritvorenici doniraju novac za lečenje sedmomesečnog Gavrila

U Okružnom zatvoru u Kragujevcu pritvorenici su odlučili da se priključe akciji za prikupljanje novca za lečenje sedmomesečnog dečaka Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a za šta je potrebno 2,5 miliona evra.

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, zatvorenici su sami došli na ideju da prikupe pomoć, a akciji se priključio 21 zatvorenik. O tome su obavestili upravu zavoda kako bi se sa njihovih novčanih depozita sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preusmerila za pomoć Gavrilu.

Reč je o 33.000 dinara koji će biti uplaćen na račun za dečaka iz Kragujevca, a Uprava navodi da je to samo jedan u nizu primera humanosti lica lišenih slobode u kazneno-popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje dece.

Kažu da su u KPZ u Požarevcu (Zabeli) 174 osuđenika prošle godine donirala 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to tako što su se odrekli dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Uprava podseća da se na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo 4.700 suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.

Osuđenici u zavodu u Sremskoj Mitrovici su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava prošle godine donirali Svratišu za decu Novi Beograd skoro 4.000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski koje sami šiju od marta prošle godine.

Navodi se i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gavrilo bez svih nas neće dobiti bitku za život; Uključili se i pritvorenici VIDEO

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Okružnom zatvoru u Kragujevcu pritvorenici su odlučili da se priključe akciji za prikupljanje novca za lečenje sedmomesečnog dečaka Gavrila Đurdjevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a zašta je potrebno 2,5 miliona evra.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.