Prijem za učesnike međunarodnog ekološkog kampa

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Avg.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za učesnike međunarodnog ekološkog kampa

Kragujevac je domaćin međunarodnog ekološkog kampa, u kome od 10. do 21. avgusta učestvuju mladi iz Nemačke, Ukrajine i Srbije. U Eko parku Ilina Voda polaznici kampa razmeniće iskustva u oblasti zaštite životne sredine iz svojih zemalja i naučiti kako se mogu koristiti obnovljivi izvori energije.

Međunarodni ekološki kamp je projekat koji u saradnji sa partnerima realizuje Ekološko udruženje fanova kampova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac, a uz finansijsku podršku udruženja Janun iz Hanovera i grada Kragujevca.

Za predstavnike ovih organizacija i učesnike kampa, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine Zoran R. Prokić organizovao je prijem i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što su učesnici projekta mladi ljudi.

- Resor zaštite životne sredine jedan od onih resora sa najvećom perspektivom i u razvijenim zemljama Evropske unije, čiju je važnost prepoznla lokalna samouprava grada Kragujevaca podržavši projekte udruženja i organizacija koje se bave ekološkim pitanjima, kazao je Zoran R. Prokić. Projekat Eko Fun kampa je jedan od onih koji je podržan na konkursu koji smo raspisali u junu ove godine, a nadam se da će sledeće godine biti više finansijskh sredstava za projekte u oblasti zaštite životne sredine, naveo je Prokić.

Međunarodni ekološki kamp je projekat koji je već realizovan u Nemačkoj, Rusiji, Belorusiji i Ukrajini, a ove godine po prvi put je u Kragujevcu.

- U kragujevačkom Eko parku Ilina Voda borave lideri ekoloških organizacija iz Nemačke, Ukrajine i Srbije koji će razmeniti iskustva a teme na koje ćemo obratiti posebnu pažnju su kako iskoristiti neograničene i besplatne izvore energije, sunce, vetar i vodu i kako štetne materije koje koristimo možemo da zamenimo prirodnim obnovljivim izvorima energije, objasnio je Zoran Mitrović iz Ekološkog udruženja fanova kampova.

Nevladina organizacija JANUN iz nemačkog regiona Hanover je u Kragujevcu prisutna već 15 godina kroz učešće u mnogobrojnim projektima.

- Ovo je pre svega mirovni projekat za upoznavanje i razumevanje ljudi iz različitih zemalja, a odlučili smo se da ga podržimo zato što na njemu rade dobri, pametni i motivisani mladi ljudi“, rekao je Achim Riemann iz NVO Janun. U okviru ovog projekta u Eko Parku Ilina Voda, javile su se nove ideje za projekte, a naročito se radujem što u Kragujevcu vidim dobru saradnju nevladinog sektora i lokalne vlasti, dodao je Riemann.

Centralni događaj projekta, predviđen je za 20. avgust za kad organizatori pozivaju sve Kragujevčane da im se pridruže u Eko Parku Ilina Voda i učestvuju u edukativnom, kulturnom, zabavnom i sportskom programu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.