Prijem za rukometnu kadetsku reprezentaciju Kanade

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Apr.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za rukometnu kadetsku reprezentaciju Kanade

Za članove rukometne kadetske reprezentacije Kanade iz države Kvebek koji će danas u Kragujevcu odigrati dve prijateljske utakmice sa muškom i ženskom kadetskom ekipom RK “Radnički“, priređen je svečani prijem u zgradi Grada. U ime grada, članove kadetske reprezentacije pozdravio je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

- Grad Kragujevac puno ulaže u rukometni sport. Drago mi je što ćete vi odigrati danas prijateljske utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << sa RK “Radnički“ tako da mislim da će to značiti i vama i njima, kao jedna probna utakmica, koja se ne događa svakog dana. Nadam se da će vam RK Radnički biti dobar domaćin i da će vam poseta Kragujevcu i Srbiji ostati u lepom sećanju - rekao je Urošević.

Inače, rukometna reprezentacija Kanade nalazi se na desotodnevnim pripremama u Aranđelovcu. Ekipa koju čini 14 igrača u pratnji stručnog štaba i predstavnika federacije smeštena je u aranđelovačkom hotelu “Izvor“, a za vreme boravka u gradu pod Bukuljom odigraće i nekoliko kontrolnih utakmica sa izabranim ekipama domaćina “Šamota“, “Kolubare“ iz Lazarevca i “Radničkog“ iz Kragujevca. U planu priprema, danas su gosti Kragujevca, muškog i ženskog rukometnog kluba “Radnički“ sa kojima će u popodnevnim satima, u hali “Jezero“ odigrati dve prijateljske utakmice koje počinju u 16 i 30 sati i u 18:00 sati.

- Njihov rukometni sport je manje razvijen nego kod nas, imaju tri puta godišnje dolaske u Evropu,  u Španiju, Srbiju i Švedsku, tako da je ovo jedna velika čast za nas. U Aranđelovcu borave do 16. aprila gde će igrati na tradicionalnom proleđnom turniru koji se održava 14 i 15. aprila, i na kome učestvuje 8 muških i 6 ženskih ekipa. Nakon toga, od 16-18. aprila boraviće u poseti Šapcu čime se završavaju njihove pripreme u Srbiji - kaže Bojan Maksović, direktor agencije “Sporturos“ koja organizuje njihovo gostovanje u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.