Prijem za novu generaciju studenata Ekonomskog fakulteta

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Sep.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za novu generaciju studenata Ekonomskog fakulteta

Nova generacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu počela je danas svoje akademsko školovanje. Za brucoše je tradicionalno organizovan prijem, kome su, pored nastavno - naučnog kadra ovog fakuleta, prisustvovali predstavnici Univerziteta, grada Kragujevca i Eparhije šumadijske.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Prof. dr Nedeljko Manojlović poželeo je dobrodošlicu 57. generaciji studenata, istakavši da je ponosan na činjenicu da Univerzitet u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << promoviše temeljne akademske vrednosti, kao i na brojne generacije studenata koji su stekli znanja na ovom fakultetu.

Danas kada počinjete novi način života, poželeću vam da budete vredni i pošteni, jer ćete samo tako biti nagrađeni. Fakultet ne predstavlja samo mesto gde se stiče znanje već i životna škola. Citiraću jednog od najvećih umova svih vremena, Alberta Ajnštajna “Obrazovanje, to je ono što ostane nakon što zaboravite sve što ste naučili u školi.“ - istakao je, ovom prilikom, Prof. dr Nedeljko Manojović.

Ekonomski fakultet, koji u Kragujevcu postoji 56 godina, spremno je dočekao 440 studenata. U prethodnom periodu na fakultetu je dipomiralo više od 9000 studenata, dok je magistarske radove odbranilo 230, a doktoriralo 85 studenata.

Nastavni plan Osnovnih studija čine studijski programi: Ekonomija i Poslovna ekonomija i menadžment, na kojima se izučavaju Opšta ekonomija; Finansije, berze i bankarstvo; Računovodstvo i poslovne finansije; Marketing; Menadžment  i Turizam i hotelijerstvo. Sa ovim smerovima upoznati su studenti kojima su danas uručeni indeksi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.