Preduzeće Metal Sistemi preuzima država?

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzeće "Metal Sistemi" preuzima država?

KRAGUJEVAC - Predsednik Samostalnog sindikata privatnog preduzeća "Metal Sistemi" Miloš Tanasković, čiji radnici osmi dan danonoćno borave u Skupštini grada Kragujevca, očekuje da će uskoro biti potpisan ugovor koji će, pored ostalog, definisati da je država većinski vlasnik tog preduzeća privatizovanog pre tri godine.

- U Skupštini grada ostajemo dok se ne završi proces preregistracije i dobijemo dokument da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je država većinski vlasnik - rekao je Tanasković i naglasio da su u Ministarstvu ekonomije usaglašeni stavovi radnika, Ministarstva ekonomije i vlasnika Dragoljuba Radulović na rešavanju statusa "Metal Sistema".

Izražavajući nadu da bi ugovor o transformisanju preduzeća u društvo sa ograničenom odgovornošću mogao biti potpisan već danas, Tanasković je rekao da je delegaciji radnika na tom sastanku ministar ekonomije Nebojša Ćirić obećao da "veoma brzo" treba očekivati potpisavanje tog dokumenta.

- Tim ugovorom Republika Srbija biće vlasnik 57 procenata imovine "Metal Sistema", Radulović 33 odsto, a radnici preostalih deset procenata - rekao je Tanasković i podsetio da su radnici insistirali da država postane većinski vlasnik jer je druga opcija bila stečaj, jer vlasnik duguje najmanje 17 miliona evra.

Preduzeće "Metal Sistemi" nastalo je privatizacijom jednog dela industrije krupnih lanaca "Filip Kljajić", koji je Radulović 2008. godine kupio za 1,7 miliona evra. Industrija krupnih lanaca "Filip Kljajić" svojevremeno je bila jedan od najvećih šumadijskih izvoznika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.