Izvor: RTS, 18.Feb.2022, 00:26

Predstavnici Štadlera u kragujevačkom Majnd parku

Kragujevački Majnd park (Mind Park), najveći privatni tehnološko industrijski kompleks u Srbiji, posetili su predstavnici švajcarskog "Štadlera", sa vlasnikom Peterom Špulerom na čelu.
"Štadler", jedan od svetskih lidera u proizvodnji šinskih vozila, zainteresovan je za ulaganje i saradnju sa šumadijskom Majnd parkom, a poseta pokazuje i nameru da se regionalna šinska industrija koncentriše u Kragujevcu.

"Danas smo se ovde sastali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa potencijalnim partnerima kako bismo razmotrili mogućnosti o budućoj saradnji, koja bi prvenstveno bila usmerena na proizvodnju komponenata za šinska vozila, a kasnije i kompletnih vozova. Ovo je tek prvi sastanak, a sledi formiranje tima koji će raditi na razvijanju tog projekta", rekao je Peter Špuler, vlasnik kompanije "Štadler" u Švajcarskoj.
Izvršni direktor Majnd grupe Darko Đorić naveo je da kompanija "AMM manufakturing" već isporučuje delove karoserija za vodeće svetske proizvođače u industriji šinskih vozila.
"Na prvom mestu tu su Simens, Alstom, Bombardie, Kaf, ruska Sinara, Hitači iz Japana. Ovo je samo pokazatelj da smo mi na dobrom putu. Započinjemo saradnju i sa Štadlerom", kazao je Đorić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.