Predstavnici Plaze zadovoljni odnosom gradske uprave

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici "Plaze" zadovoljni odnosom gradske uprave

KRAGUJEVAC - Izraelska kompanija "Plaza" završiće izgradnju prvog šoping mola na Balkanu, vrednog 60 miliona evra, u prvom kvartalu 2012. godine, rečeno je u gradskoj upravi Kragujevca.

Ovaj objekat se gradi u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija na površini od 80 hiljada kvadratnih metara, a u ekskluzivnom trgovinsko-poslovnom centru, kako je najavljeno, nalaziće se multipleks bioskopi sa 900 mesta, fantazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << park na 2.000 kadratnih metara, kafići, restoran brze hrane sa 350 mesta, kuglana, bilijar sala, mali sportski tereni i podzemna garaža.

Član gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević rekao je da su potvrdu o krajnjem roku za završetak radova na objektu čelnici grada dobili u razgovoru sa predsednikom kompanije "Plaza" Mordejahem Lajzerom, koji je juče obišao gradilište u Kragujevcu.

- Posao glavnog izvođača radova dodeljen je nedavno drugoj firmi, "Tehnobetonu" iz Varaždina, sa podizvođačima, a radovi su maksimalno intenzivirani i radi se 24 časa, u tri smene - rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, predstavnici kompanije "Plaza" su prezadovoljni odnosom gradske uprave, ali su izrazili čuđenje zbog čega već pet godina ne mogu ništa da rade u Beogradu gde su kupili dve parcele.

Izgradnja "Plazinog" objekta u Kragujevcu je počela u jesen 2008. godine i trebalo je da traje 18 meseci. Zbog svetske ekonomske krize, izgradnja je bila obustavljena od proleća 2009. godine do novembra 2010. godine.

U naselju Stara radnička kolonija u neposrednoj blizini "Plaze" u toku je izgradnja još dva stambeno poslovna naselja, a investitori su grčka kompanija "Global" i kompanija "Nelt". U istom naselju do sada je, u okviru programa raseljavanja starih drvenih baraka, izgrađeno više stotina stanova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.